Straffet af USA: Kinesiske mobilfirmaer jages for ulovligt salg

Mistænkes for handel med Iran og Nordkorea - nu truer USA med at lukke ned for adgangen til Googles Android-system

ZTE er ikke kendt herhjemme, men er som Huawei en væsentlig producent af Android-mobiltelefoner. Begge er lige nu i ' krig' med myndighederne i USA. Foto: AP
ZTE er ikke kendt herhjemme, men er som Huawei en væsentlig producent af Android-mobiltelefoner. Begge er lige nu i ' krig' med myndighederne i USA. Foto: AP

SENESTE: Donald Trump kommer ZTE til undsætning

De kinesiske mobilproducenter ZTE og Huawei har det meget svært i USA.

I år har de vigtigste amerikanske forhandlere og mobilselskaber således vendt ryggen til Huawei på opfordring fra den amerikanske regering.

Den mener, at Huaweis produkter udgør en national sikkerhedsrisiko.

Mobilgigant mister fodfæstet i USA: Mistænkt for spionage

Smidt ud af USA
Værre er det gået for ZTE, der er mindre end Huawei, men modsat sin konkurrent har et solidt salg i USA.

Firmaet har netop modtaget et forbud, som du kan læse herunder, mod at handle med amerikanske selskaber helt frem til 2025.

Forbuddet falder, efter ZTE ulovligt solgte it-udstyr til Nordkorea og Iran og ifølge den amerikanske regering senere groft svigtede de aftaler, det kinesiske firma havde indgået med USA.

Konsekvenserne for ZTE er livstruende. Firmaet er nemlig meget afhængig af sit samarbejde med amerikanske Google om Android-styresystemet, som ZTE i værste fald risikerer helt at måtte droppe.

Artiklen fortsætter under dokumentet...


Du kan herover læse hele afgørelsen om ZTE fra den amerikanske regering.

Undersøges af FBI
Samme risiko for hårde sanktioner i USA har Huawei.

Ifølge flere amerikanske medier er firmaet under fornyet mistanke for at gøre det, der har fældet ZTE: ulovligt solgt teknologi til Iran.

Huawei har hidtil fastholdt, at det altid lever op til reglerne i de lande, firmaet handler med. Den påstand skal nu undersøges nærmere af blandt andet FBI.

Apple advarer kunderne: Dette kan smadre din iPhone