Super Mario Run: Løber lige ind i din iPhone

Nintendo sender for første gang Super Mario ud til smartphones. Spillet bliver gratis og udgives til december

Sådan bliver det nye Super Mario-spil til din iPhone.

Nintendo har i flere år holdt fast i, at deres kendte og bedst sælgende konsolspil, Super Mario, kun skulle spilles på spillekonsoler. Men nu bliver spillet tilgængeligt på Iphone.

Spillet blev præsenteret ved en storstilet lancering af den nye iPhone 7 onsdag aften i San Francisco.

Her trådte Super Mario's 'far', Shigeru Miyamoto, op på scenen. Her kunne han afsløre, at den kendte italienske blikkenslager nu vil slå sine folder på Apple's iPhone.

Det er 30 år siden, at Super Mario første gang løb over skærmen, og nu løber han nye veje.

- Nu løber Super Mario mod det næste mål, iPhone, fortalte en stor smilende Shigeru Miyamoto fra scenen i San Francisco.

Artiklen forsætter under billedet...

Tre forskellige spil
Fra scenen kunne tilskuerne i salen se Shigeru Miyamoto fremvise det nye spil. Han startede på engelsk, men slog hurtigt over til japansk, da han skulle forklare det nye spils interface.

Super Mario Run bliver ikke kun et spil, men hele tre i et. Brugerne kan spille et klassisk Super Mario-spil, hvor den lille mand med blå overalls løber mod højre, som de fleste kender det i forvejen.

Samtidig bliver der tilføjet to nye elementer til det  gamle spil. Nu kan man kæmpe i 'Toad Rally' mod andre spillere i verden. Kampen bliver kæmpet på tid og stil mod andre modstandere, og man bliver belønnet for flest indsamlet mønter og stilpoint.

Super Mario på iPhone sender Nintendo i aktiehimlen

I de to første spil indsamler du mønter, som er kendt fra det klassiske Super Mario. Dem kan du nu bruge i det sidste element 'Mushroom Kingdom', til lave dit eget rige.

Kun en hånd
Tanken bag det nye Super Mario Run er, at det skal være simpelt, men samtidigt udfordrende jo længere ind man kommer i spillet, det skriver Time.com.

- Den grundlæggende ide denne gang var, at vi ville lave et Mario-spil, som du kan spille med en hånd, siger Shigeru Miyamoto til time.com.

Super Mario Run spilles med kun en hånd, hvor forskellige tryk på skærmen bestemmer hoppe højde og længde for Super Mario, mens han selv automatisk løber derud af.

- Du kan nu spille spillet med en hånd på gelænderet i metroen, eller mens du spiser en burger, måske endda et æble, siger Shigeru Miyamoto med et smil.

Artiklen forsætter under billedet...

Lanceres i år
Nintendo har tidligere i år haft stor succes med Pokémon Go, som har taget smartphone spille-markedet med storm. Aktiemarkederne reagerede også prompte på nyheden om samarbejdet med Apple, og sendte Nintendo-aktien op med 18% på den japanske børs.

Nintendo løfter sløret for en mulig udgivelsesdato i slutningen i 2016, og timer.com vil mene, at det bliver i december måned.

Spillet bliver frigivet i iTunes App Store, som et gratis spil, hvor man kan spille en del af spilleti en speciel udgave. Hvis du får lyst til mere Super Mario Run kan du købe resten af spillet til en fast pris i App Store.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag