Svindlere på spil igen: Vil have dit NemId med denne sms

Bankerne advarer om ny bølge af fup-sms, du omgående bør slette

Sådan så det ud, da der senest var en stor bølge af fup-sms mod danske bankkunder. Få herover forklaringen på bølgen af fup i 2016 og gode råd til at beskytte dig selv. Video: Ekstra Bladet

Vi har været der før. Og ikke kun en, men adskillige gange i år - senest i maj.

Danske bankkunder er blevet jaget vildt i 2016, og nu ryger der igen tusindvis af sms rundt til danske mobiltelefoner.

Som i tidligere sager udgiver beskeden sig for at komme fra en officiel kilde, fx bankernes betalingsfirma Nets, NemId eller bankerne selv.

Og den lokker med, at du skal klikke på et link, fordi din NemId-konto er blevet blokeret. Ved at klikke på linket, kan du få mere information om blokeringen.

Bankerne advarer: Smid røret på - der er svindlere på spil

Spær NemId omgående
Der er naturligvis tale om et stort fupfummer.

Klikker du på linket, forsøger de kriminelle nemlig at lokke dig til at uploade et billede af det nøglekort, du bruger til at få adgang med i NemId, fx i din netbank eller hos det offentlige.

Rådet fra Nets er derfor det samme som tidligere: slet omgående sms og mails af denne karakter. Og smid røret på, hvis folk forsøger at få pinkoder eller data fra dit nøglekort ud af dig over telefonen.

Hvis du alligevel har klikket på linket og er det mindste i tvivl, om du har afleveret personlige oplysninger, skal du omgående få spærret dit NemId og nøglekort.

Det kan du gøre døgnet rundt på telefon 7224 7010.

Bankerne advarer: Kæmpe fupnummer er i gang lige nu

Er det for nemt at svindle på nettet?