Test af OnePlus 3T: Bedre sent end aldrig

Android-telefon får snart en efterfølger, men er stadig en anmeldelse værd

OnePlus 3T har ganske velfortjent en meget stor fanskare - også i Danmark. PR-foto
OnePlus 3T har ganske velfortjent en meget stor fanskare - også i Danmark. PR-foto

OnePlus 3T: 4G-smartphone med 5,5 tommers skærm, dual-sim, 6 GB RAM, op til 128 GB hukommelse. Koster fra 3299 kroner uden abonnement.

Det er lidt åndssvagt. For hvordan kan en anmeldelse af en telefon, der blev lanceret i november sidste år, stadig være relevant?

Spørgsmålet er rimeligt. Svaret er dels, at telefonen først forleden fik plads i danske fysiske butikker - nemlig hos Teleselskabet 3, hvor den omgående blev en af de mest solgte modeller. Dels, at Ekstra Bladet aldrig har testet mærket.

Indtil nu har OnePlus nemlig levet en 100 procent digital tilværelse, hvor det betød mindre for dem at blive bemærket i den fysiske verden.

Nå - men bedre sent end aldrig. Heldigvis er OnePlus 3T, der snart får i efterfølger, en fremragende smartphone.

Nogle har kaldt den Android-verdenens iPhone. Men vores test viser, at modellen er helt sin egen. Der er intet kopi over OnePlus 3T, men derimod en velbygget og gennemtænkt telefon, der er til at betale og en fornøjelse at bruge.

Lanceres snart: Sådan bliver OnePlus 5

Alt det gode
Lad os begynde med det positive, som der er meget af. Telefonen er bygget af lækre kvalitetsmaterialer, skærmen er flot, og så tager OnePlus 3T fine billeder. Det er virkelig en stilren telefon.

En brugbar funktion er, når kameraet sender testlys ud mod motivet og sikrer den rigtige eksponering, hvis du bruger flash. Det gør en forskel på kvaliteten af billederne, der nemt kan blive meget grimme med flash.

Som bekendt kan Android-styresystemet være 'inficeret' af mobilproducenters mange hjælpeprogrammer, der vil for meget og ofte det forkerte. Den fristelse har OnePlus heldigvis modstået. I stedet opleves telefonen som hurtig - også takket være 6 gigabyte RAM - og er nem at overskue og bruge.

En stor kvalitet ved OnePlus 3T er batteriet og ikke mindst opladningen af det. Her bruges en særlig teknologi til at effektivt at oplade telefonen på kort tid. Det har reddet vores tester, der er fotograf på Ekstra Bladet, flere gange.

Fx når telefonen er næsten flad efter en krævende opgave i marken. Eller han glemte at lade den op om natten - i begge tilfælde var det en drøm at sætte telefonen til opladeren og efter kort tid have rigelig strøm til hele dagen.

Fakta om OnePlus 3T

Styresystem: Android 7.0

Skærm: 5,5 tommers Full HD

Processor: Qualcomm Snapdragon 821 2.35 GHz

Hukommelse: 64GB / 128GB

RAM: 6GB

Hovedkamera: 16MP

Frontkamera: 16 MP

Fingeraftrykslæser: Ja - Front

Simkort: Nano

Dual sim: Ja- simkort 1: 4G simkort 2: 4G

Batteri: 3.400 mAh

Hurtig opladning; Dash Charge – en dags strøm på 30 minutter

Ladestik: USB-C

Størrelse: 152,7 mm x 74,7 mm x 7,35 mm

Vægt: 158 gram

OnePlus 3T flytter fra nettet til hylderne

Åndssvag knap
Og så er der områder, som trækker ned. Her er særligt en ting, der generer os: lydknappen på siden af telefonen.

Ideen er sådan set fin: en knap, hvor du kan vælge tre indstillinger - lydløs, forstyr ikke og normal. Problemet er bare, at selv med coveret på skifter knappen ofte uønsket til lydløs, når man stikker telefonen ned i lommen. Hvis da så bare, at funktionerne sad omvendt, så den blev sat til normal!

Vi har flere gange haft lyst til at sætte tape over knappen, hvilket siger alt. Den knap er dumt tænkt eller bare 'slap' på vores testmodel.

Det er også dumt, at man ikke - som på andre dual-sim-telefoner - får muligheden for at bruge et microSD-kort. Her virker OnePlus altså meget Apple-agtige og vil tvinge os til at købe en telefon med stor hukommelse. Mange danske kunder ville have større glæde af microSD-kort end af dobbelt sim, mener vi.

OnePlus 3 eller OnePlus 3T: Hvilken model skal du købe?

Der kom to tydelige flænger i glasset over kameraet under vores test. Heldigvis dækker de ikke billedfeltet.
Der kom to tydelige flænger i glasset over kameraet under vores test. Heldigvis dækker de ikke billedfeltet.
 

Ødelagde glasset
Det lykkedes os under testen samtidig at ødelægge glasset over kameraet, hvilket gav to grimme flænger. Det skete efter, at telefonen - med cover - blev tabt på gulvet. Det kan selvfølgelig været rent uheld, men det burde ikke ske ved så banalt et fald, som vi oplevede.

Lad os alligevel slutte med konstateringen af, at man kan aldrig komme for sent med ros. Så selv om denne test ikke ligefrem udstråler rettidig omhu, kommer roserne her: hvis du overvejer at købe en avanceret Android-telefon uden at blive flået, ligger OnePlus 3T på toppen af vores liste med anbefalinger og vil gøre det mange måneder endnu.

Nu kommer OnePlus 3 på steroider

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.