Test: B&O Play har poleret sine dyreste hovedtelefoner bedre

BeoPlay H9i og H8i har fået længere batteritider, strammere design og nye muligheder for at styre støjniveauet omkring dig

BeoPlay H8i er den mindste af modellerne og sidder direkte på ørerne. Foto: B&O Play
BeoPlay H8i er den mindste af modellerne og sidder direkte på ørerne. Foto: B&O Play

Beoplay H9i/H8i: Bluetooth over- og on-ear-hovedtelefoner. Se pris og andre tekniske specifikationer i faktabokse længere nede i artiken.

- De virker bygget til at holde i 30 år.

Sådan skrev en international techanmelder forleden, efter han havde haft de nyeste og dyreste hovedtelefoner fra B&O Play i hænderne. Og velbygget er bestemt det første indtryk, man får af BeoPlay H9i og H8i, som de to nyheder hedder.

Det er dog ikke nyt, at det danske teknologifirma forstår at få bygget perfekt hardware hos sine kinesiske samarbejdspartnere.

På den måde arbejder B&O Play, som for eksempel Apple gør: skaber det bedste design og gear, som så bygges konkurrencedygtigt i Asien.

Teknologi Sennheiser E 80 S: Audiofil lyd helt ind i øret

Dyreste model sidder bedst
Mens H9i som forgængeren er en over-ear model, er H8i en on-ear udgave. Teknisk har de to modeller flere af de samme lydspecifikationer og funktioner.

Naturligvis er der forskel på den lyd- og brugeroplevelse du får af den mindre model frem for de helt store hovedtelefoner. Her foretrækker jeg klart BeoPlay H9i, som har en fremragende lyd og sidder rigtigt godt på hovedet.

H8i sidder mere stramt mod ørerne, hvilket jeg ikke bryder mig om. Lyden er alligevel rigtig god og næsten på højde med H9i.

Måden at støjreducere på er - på begge modeller - udvidet med en ny funktion, hvor du med et tryk dæmper musikken og via de indbyggede mikrofoner nemt kan høre, hvad der sker i dine omgivelser. Det er praktisk og fungerer helt efter hensigten.

BeoPlay H9i er med rette topmodellen i serien. Foto: B&O Play
BeoPlay H9i er med rette topmodellen i serien. Foto: B&O Play
 

Sådan ser Jabras bud på en moderne in-ear og trådløs hovedtelefon ud. PR-foto Teknologi Vi køber færre hovedtelefoner: Disse danske modeller er et tjek værd

Det skal du vide om BeoPlay H9i

Materialer: Aluminium, læder, plastik

Størrelse: 195 x 200 x 52 millimeter

Vægt: 285 gram (295 gram med lydkabel)

Frekvens: 20 - 20.000 Hz

Bluetooth: 4.2

Touch betjening: Ja

Støjreduktion: Ja, ANC

Batteritid: Op til 18 timer med Bluetooth og ANC / 23 timer med Bluetooth / 24 timer via ledning med ANC

Udskifteligt batteri: Ja, 770 mAh

Kabel: Ja, 1,2 meter med 3,5 mm stik medfølger

USB: C, kabel på 1,25 meter medfølger

Stofpose og flyadapter: Ja

Farver: Sort og lys

Pris: Set til 3799

Der følger et læderetui med i købet. Det fungerer også som transportabel oplader. Foto: B&O Play Teknologi Ny hovedtelefon fra B&O Play: Fantastisk lyd i et skævt design

Batteritid bedre end nogensinde
En af de store forskelle på modellerne er batteriet og batteritiden.

Her har den billigste model fået det største batteri, der giver op til 45 timers spilletid. Prisen er, at du ikke kan udskifte batteriet på H8i, hvilket du kan på H9i, som samtidig har fået en smartere måde at skifte batteriet på.

Tidligere fik man adgang til batteriet via en lille låge i bunden af den ene ørekop. Nogle brugere oplevede imidlertid, at låsen på lågen nemt kunne aktiveres, hvis man trykkede forkert, hvorefter lågen gik op.

Det problem er nu løst ved at lægge batteriet bag det ene dæksel på selve ørekoppen. Det drejer du rundt og får så adgang til batteriet.

En anden nyhed på begge modeller er USB-C opladning i begge modeller, hvilket er et fremskridt!

BeoPlay H8i. PR-foto
BeoPlay H8i. PR-foto
 

BackBeat Pro 2 er behagelig at bære og logisk at bruge, mener vores anmelder. Foto: Plantronic Teknologi Her er hovedtelefonen der kan feje Bose af banen

Det skal du vide om BeoPlay H8i

Materialer: Aluminium, læder, plastik

Størrelse: 180 x 186 x 51 millimeter

Vægt: 215 gram (225 gram med lydkabel)

Frekvens: 20 - 20.000 Hz

Bluetooth: 4.2

Touch betjening: Ja

Støjreduktion: Ja, ANC

Batteritid: Op til 30 timer med Bluetooth og ANC / 45 timer med Bluetooth / 42 timer via ledning med ANC

Udskifteligt batteri: Nej, 1100 mAh

Kabel: Ja, 1,2 meter med 3,5 mm stik medfølger

USB: C, kabel på 1,25 meter medfølger

Stofpose og flyadapter: Ja

Farver: Sort og lys

Pris: Set til 2999 kroner

Jabra Elite 65t er en af de bedste trådløse hovedtelefoner på markedet lige nu med plads til enkelte forbedringer. PR-foto Teknologi Anmeldelse: Trådløs hovedtelefon fra Jabra stræber efter det perfekte

Poleret bedre
Udover ovennævnte forbedringer og forandringer vil kendere af BeoPlay-modellerne også kunne se, at designet er strammet lidt op, men overordnet ligner og føles hovedtelefonerne som forgængerne. USB-C og bedre batteritider er de to ting, vi vil fremhæve.

Det er godt for både nye købere, og dem der allerede har en ældre model.

Sidstnævnte kan nemlig roligt bruge deres BeoPlay i mange år endnu, mens nye købere får en poleret BeoPlay-udgave, der bare er blevet bedre.

Hesh 3 er den mest farverige af de to bas-hovedtelefoner fra Skullcandy. PR-foto Teknologi Trådløse nyheder fra Skullcandy: Baselskere kan begynde her

BeoPlay H9i. PR-foto
BeoPlay H9i. PR-foto
 

4 kommentarer
Vis kommentarer