Test: Det perfekte fjernsyn koster dig 20.000 kroner

Billig 4K OLED-model fra LG er for dyr for de fleste - men slå til og få billedkvaliteten, som drømme er bygget af

55EG920V er elegant, enkel og leverer en fantastisk billedkvalitet. (PR-foto)
55EG920V er elegant, enkel og leverer en fantastisk billedkvalitet. (PR-foto)

 

LG 55EG920V: Buet 55 tommers 4K OLED-fjernsyn, Wi-Fi indbygget, smart-tv-funktioner, 3D. Set til cirka 20.000 kroner.

20.000 kroner er voldsomt mange penge for et fjernsyn.

Altså medmindre modellen har en 4K OLED-skærm på 55 tommer. I den klasse får du nemlig ikke meget for det beløb.

55EG920V er det usexede navn på TV'et fra LG, som vi har testet de seneste 14 dage. Og hvilke herlige to uger det har været!

OLED er en billedteknologi, der gør billedet på skærmen helt usædvanligt skarpt og farverne ekstremt præcise.

Sort er sort på det her fjernsyn - og når du først har set det i aktion, ved du, hvad jeg mener. Billederne er utroligt detaljerede og smukke at se på.

Tjente milliarder på Skype - nu vil Janus Friis skabe en ny succes

Nem at sætte op og bruge
Opsætningen af dette buede fjernsyn er ukompliceret, den elegante fod er at montere og vægten så rimelig, at du alene kan løfte det på plads i reolen.

På samme måde er softwaren i fjernsynet enkel at forstå og bruge. Du har naturligvis adgang til smart tv-funktioner med indbygget Netflix, Viaplay, YouTube og andre tjenester.

SPECIFIKATIONER: Det kan fjernsynet

Heldigvis er softwaren en biting, som du sjældent lægger mærke til under det daglige brug - det er jo billedet, det her handler om.

Vi testede med de indbyggede apps såvel som med den nyeste udgave af Apple TV. Alt fungerede perfekt og med et billede, der slår alt - vi gentager lige ALT - vi har prøvet før.

LG er nemlig eksperter i OLED-teknologien, og fjernsynet var derfor en daglig glæde at bruge, de to uger vi rådede over det.

Opskaleringen af billeder, der ikke var 4K eller HD, er imponerende god. Helt på niveau med Samsungs, som jeg før har fremhævet for at være rigtig gode til opskalering.

Missede milliarder i gevinst: Denne stavefejl fældede hackere

 

Drop den røde pegepind
Smart tv funktionen i LG er acceptabel.

Der følger en fjernbetjening med, der bliver til en slags elektronisk pegepind, når du løfter den op. En rød cursor farer så rundt på skærmen, mens du peger og trykker på de forskellige menupunkter.

Jeg er ærligt talt ikke vild med pegepinden. Men smart tv funktionen er som nævnt acceptabel. Og det er store ord - generelt er smart tv nemlig dumme og tæt på ubrugelige i flere af de modeller, vi har testet.

I LG's tilfælde er jeg sikker på, at brugerne vil være ganske tilfredse, da softwaren generelt er nem at forstå og bruge - men drop lige pegepinden, LG!

Træt af mobilsnak: Sådan fik han alle til at holde mund

 

Gennemsnitlig lyd
Og så er der lyden.

Altså, vi har betalt 20.000 kroner, men beløbet dækker tilsyneladende primært billedet. Lyden er, som den er på de fleste fjernsyn i dag: gennemsnitlig og ikke noget at skrive hjem om.

Hvis du vil have ordentlig lyd, skal du derfor investere i eksterne højttalere. Og det trækker naturligvis ned i vurderingen.

Dommen er - trods kritikken - at 55EG920V er en drøm af en billedmaskine. Dyr for de fleste, men relativt set et billigt OLED-fjernsyn.

Så har du pengene og ambitionen om at købe en OLED-model i år, vil dette fjernsyn gøre dig lykkelig lang tid ud i fremtiden.

Kan blive dansk kampfly - men nu virker radaren heller ikke