Test: Galaxy Note 8 er en kæmpe gave til ægte fans

Samsungs Galaxy Note 8 er stor på mange måder - og det er bestemt ikke skidt

En klar nyhed i Galaxy Note 8 er det forbedrede kamera, som nu er 'dual'. Foto: Samsung
En klar nyhed i Galaxy Note 8 er det forbedrede kamera, som nu er 'dual'. Foto: Samsung

Galaxy Note 8: 6,3 tommers AMOLED display, stylus S-pen, vandtæt, sælges i sort og guld med 64 GB hukommelse. Vejledende pris uden abonnement er 7749 kroner

Fredag blev Samsungs nyeste flagskib, Galaxy Note 8, officielt sat til salg i Danmark. Det er firmaets største og dyreste smartphone, der som en bonus har indbygget stylus. Eller S-pen som Samsung har valgt at kalde den.

Ekstra Bladet har testet Galaxy Note 8 og var fra begyndelsen forbeholden. Primært på grund af pennen, men også fordi Samsung allerede har en stor telefon, Galaxy S8+, der er helt på højde med Galaxy Note 8, billigere og endda har et større batteri.

Teknologi Apple kalder den verdens bedste: Men ny iPhone er alt for dyr

Vi brugte mere S-pennen til navigation end til at skrive med. Foto: Samsung
Vi brugte mere S-pennen til navigation end til at skrive med. Foto: Samsung
 

Hverken design eller funktioner tager tigerspring med Galaxy Note 8. PR-foto Teknologi Ny topmodel fra Samsung: Den er da meget 'pen'

Mere tablet end telefon
Vi indrømmer dog gerne, at Galaxy Note 8 - dag for dag - har vundet hos os. Skærmen er som altid fremragende hos Samsung, og den samlede pakke inklusiv pen er en genistreg. Galaxy Note 8 er en kæmpe gave til ægte fans.

Med 6,3 tommer og et mere firkantet design end fx S8-serien skal man vænne sig til størrelsen. Det er snarere mini-tablet end telefon, vi her har fat i.

Men når Galaxy Note 8 faktisk vinder dag for dag, er det netop størrelsen og delvist pennen, der får det hele til at smelte sammen i et tæt på perfekt produkt. Får man først taget pennen ordentligt i brug, er det primært til navigering og mindre til at skrive, at den for alvor får værdi.

Sådan ser iPhone X ud. Foto: Apple Teknologi Apple bryder vild grænse: Nu koster iPhone 10.000 kroner

Fakta om Galaxy Note 8

Display: 6,3 tommers Quad HD+ Super AMOLED

Opløsning: 2960 x 1440 pixels

Processor: Samsung Exynos Octa core

RAM: 6 GB

Intern hukommelse: 64 til 256 GB

Hukommelseskort: Ja, microSD

Primært kamera: Dual 12 MP - blænde 1,7 (wide) og blænde 2,4 (tele)

Sekundært kamera: 8 MP - blænde 1,7

Batteri: 3300 mAh

Trådløs opladning: Ja

USB: C

Bluetooth: 5.0

Læs alle specs her.

Teknologi Scorer millioner igen: Danske mobilkunder er blevet hans guldæg

Pen er sekundær
Mit bud efter testen er, at pennen ville være sekundær, hvis jeg en dag købte Galaxy Note 8.

Og det er netop problemet for Samsung, når man sammenligner med andre telefoner i samme størrelse og kvalitet. For så er det ikke nok, at Galaxy Note 8 har en pen og nu også et rigtigt godt dual-kamera.

Du kan oplade Galaxy Note 8 trådløst. Foto: Samsung
Du kan oplade Galaxy Note 8 trådløst. Foto: Samsung

Hvis vi skal stole på billederne, der er lækket af Galaxy Note 8, har Samsung fortsat placeret læseren til fingeraftryk på et vildt ulogisk sted lige ved siden af kameraet. PR-foto Teknologi Galaxy Note 8: Hvem gider bruge en pen?

Her går det lidt galt
Hvorfor så overhovedet rose Galaxy Note 8? Primært fordi denne kombinerede smartphone, computer og tablet er helt sin egen. Og det er en kvalitet i en techverden fyldt med kopier.

Men vi rammer ikke seks stjerner ud af seks i vores dom, hvilket skyldes flere ting.

Den indbyggede højttaler er ærligt talt noget af en skuffelse, prisen er for høj, og så er design og form ikke helt så elegant, som det kantløse udtryk umiddelbart giver løfter om. Og så sidder læseren til fingeraftryk fortsat ulogisk bagpå ved kameraet og på Galaxy Note 8 alt for højt oppe på telefonen.

Jens Højgaard fra 'Din Hvidevare Reparatør ApS' har tabt sagen, som et inkassofirma anlagde mod ham efter flere kritiske kommentarer på Trustpilot. Privatfoto Teknologi Jens skrev kritisk om firma på Trustpilot: Koster ham 30.000 kroner

Brug iris-scanning eller adgangskode på Galaxy Note 8. Den indbyggede læser til fingeraftryk er nemlig tæt på ubrugelig. Helt som på Galaxy S8 og S8+. Foto: Samsung
Brug iris-scanning eller adgangskode på Galaxy Note 8. Den indbyggede læser til fingeraftryk er nemlig tæt på ubrugelig. Helt som på Galaxy S8 og S8+. Foto: Samsung
 

Teknologi Efter Apples prischok: Så meget kan du spare på ny iPhone

Mest for fans
Hvis du er fan, har du imidlertid meget at glæde dig til. Og hvis du overvejer Galaxy Note 8, giver vi dig gerne et skub i retning af butikken.

Men undersøg først om særligt størrelsen af telefonen er et problem for dig. Tjek også Galaxy S8+ som et billigere og virkeligt godt alternativ til Galaxy Note 8, inden du beslutter dig. Eller lillesøsteren Galaxy S8.

Man kan genkende den mobile udgave af Apple Watch på den røde urkrone. Foto: Apple Teknologi Øv altså: Danmark blev snydt for Apples magiske ur