Tjekker du mobilen, mens du går: Her kan det koste dig 600 kr. i bøde

Bystyret i Honolulu vil straffe distræte fodgængere med bøder på op til 600 kroner, hvis de kigger på mobilen

Det er episoder som denne, der gør, at det snart kan koste en bøde at kigge 'for dybt' i mobilen på Hawaii. Videoen her stammer dog fra Kina. (Video: Newsflare)

Et kig på mobiltelefonen, mens du går over vejen i Honolulu, bliver fra slutningen af oktober en dyr fornøjelse.

Bystyret på Hawaii har netop vedtaget, at det skal koste bøder op til 600 kroner, hvis man går over en trafikeret vej i byen, og samtidig kigger ned på en skærm.

Alle skærmkig er forbudt
Ifølge de lokale regler begynder bødetaksten ved 95 kroner, men kan altså vokse voldsomt, hvis man gentager sin 'ugerning'. Og det er ikke alene mobiltelefoner, men alle former for mobile enheder til kommunikation eller underholdning, det bliver forbudt at bruge i trafikken.

Det betyder også, at hvis man kigger på skærmen til sit kamera eller en spillekonsol, så falder der ligeledes en bøde.

- Mobiltelefoner forstyrrer ikke kun på vejene, men også på fortovene, siger bystyrets talsmand Maureen Vogel til The Guardian om de nye regler.

Og under et pressemøde, der kan ses i bunden af denne artikel, understregede borgmester Kirk Caldwell, at fodgængerne 'skal bruge deres sunde fornuft og droppe mobilen, hvis de ikke vil blive et tal i statistikken over trafikskader.'

Skal fodgængere også have bøder i Danmark?

Borger: Drop påtrængende regler
Sagen har dog ført til stor debat på øerne.

Flere fremhæver reglerne som latterlige og et udtryk for, at myndighederne behandler vælgerne som børn:

'Drop jeres påtrængende regler, opdrag borgerne bedre og lad politiet koncentrere sig om større sager,' lyder en af de skriftlige protester således fra den lokale beboer Ben Robinson.