Træt af telefonsælgere? Denne opfinder har fundet en løsning

Her er telefonsælgerens værste mareridt – og din nye bedste ven

Roger Anderson har opfundet en robot, der spider telefonsælgerens tid. (Foto: Colourbox)
Roger Anderson har opfundet en robot, der spider telefonsælgerens tid. (Foto: Colourbox)

Det er nok de færreste, som elsker at blive ringet op midt i ulvetimen af en insisterende telefonsælger, som gør alt for at prakke dig et abonnement eller et ligegyldigt produkt på.

Det var i hvert fald opfinderen Roger Andersons teori, da han opfandt ’Jolly Roger Telephone’ – en robot-telefonsvarer designet til at spilde telefonsælgeres tid. Det skriver The Washington Post.

Dit værste mareridt er ovre: Her er den geniale edderkoppe-fanger

Svareren er designet sådan, at brugeren selv kan lytte med, når en sælger ringer og får fat i den livagtige robot, der stiller spørgsmål som ’er det her en rigtig person?’

Robotten fører en samtale med sælgeren ved hjælp af en lang række forprogrammerede spørgsmål og svar, så sælgeren narres til at tro, at han eller hun snakker med en lettere forvirret ældre herre.

Blev bondefanget af telefonsælger: Nu indrømmer firmaet 'fejl'

I en typisk samtale narrer robotten sælgeren til at blive hængende i røret i nogle minutter, nogle gange længere end det. Roger Anderson udnytter, at mange sælgere arbejder ud fra en teori om at blive hængende, hvis den potentielle kunde virker samarbejdsvillig.

Geniale opfindelser, der giver gåsehud

Når robotten kan fornemme, at sælgeren begynder at blive mistænksom over de lidt usammenhængende svar og lange pauser, beder den typisk om at få hele salgstalen gentaget.

Ifølge Washington Post har den robotstyrede svarer allerede fået en hel del opmærksomhed.  Medier i Australien, Sydafrika og Storbrittanien har allerede kontaktet ham efter de hørte om hans forsøg.

Opfinder død: Her er hans geniale opfindelse

- Jeg havde aldrig i mine vildeste fantasier forventede den interesse. Der har været så meget støtte, alle hader virkelig telefonsælgere, siger Roger Anderson.

Nu har opfinderen startet en indsamlingsside, så han kan udvide den snedige tjeneste med flere sprog og stemmer. Indtil videre er den tilgængelig med Roger Andersons egen stemme.