USA advarer: Slet dette Apple-program fra din computer i dag

Apple stopper supporten for videoprogram til Windows - det kan give hackere fri adgang til din computer

QuickTime fungerer fortsat på Windows, selv om Apple ikke opdaterer programmet længere. Men den manglende support betyder også, at sikkerhedshuller i softwaren aldrig bliver fjernet.
QuickTime fungerer fortsat på Windows, selv om Apple ikke opdaterer programmet længere. Men den manglende support betyder også, at sikkerhedshuller i softwaren aldrig bliver fjernet.

Amerikanske Homeland Security går nu ud med en klar advarsel: slet Apples videoprogram QuickTime fra din Windows computer.

Advarslen kommer, efter sikkerhedsfirmaet Trend Micro har opdaget to alvorlige sikkerhedshuller i programmet.

Apple bekræfter ifølge Wall Street Journal, at programmet ikke længere opdateres og bør fjernes.

Apple lancerede forleden iOS 9.3. Softwaren viste sig hurtig at være fyldt med fejl, selvom den havde været testet af tusindvis af brugere i månederne før lanceringen. (Foto: Apple) Mobil Danskere til Apple: Vi er trætte af jeres opdateringer på mobilen

Sikkerhedsfirma: Kan give hackere fri adgang
Hullerne kan give hackere adgang til at kigge med på din computer eller installere virus på den.

- QuickTime til Windows er nu - ligesom Microsoft Windows XP og Oracle Java 6 - software, der ikke længere bliver opdateret for at rette op på sikkerhedsbrister, forklarer Jesper Mikkelsen, cyber defence specialist hos Trend Micro i Danmark, i en meddelelse om fejlen.

- Det betyder, at det hele tiden bliver mere og mere risikabelt at have softwaren installeret, efterhånden som der bliver opdaget nye sikkerhedsbrister.

Eneste løsning er derfor at slette programmet - du kan her læse, hvordan man gør.

Sådan ser den nye tv-boks fra YouSee ud. (Foto: Heine Jørgensen) Teknologi YouSee: Du skal se fjernsyn på en ny måde

65 kommentarer
Vis kommentarer