Vandt kæmpe lotteri - men snød sig til sine 93 millioner kroner

Lotterivinder skal 10 år i fængsel - og du bliver chokeret, når du ser, hvad hans job var

På overvågningsbilleder fra tankstationen kan man se en mand, der gør meget for at skjule sit ansigt, mens han køber den kupon, som senere udløser 93 millioner kroner i gevinst. (Politifoto)

Det er lotterigevinsten, som drømme laves af: 14,3 millioner dollars - eller 93 millioner gode danske kroner.

Men allerede da lotterisedlen blev købt på en tankstation i Iowa, var noget helt galt.

Manden, der købte den vindende kupon, skjulte sit ansigt. Han ville ikke genkendes af overvågningskameraerne på tankstationen, hvor købet skete.

En heldig tysker har vundet næsten en halv milliard kroner i Euro-Jackpot. Foto: SANNA LIIMATAINEN Samfund Eurojackpot på 486 millioner: Her er vinderen fra

Fixede lotterimaskiner til sikker gevinst
Og manden på billederne har ifølge myndighederne i USA en ganske god grund til det: han arbejdede på det tidspunkt som sikkerhedschef for firmaet, der står bag kontrollen med talrige af landets lotterimaskiner.

Det er netop i den rolle, at det - ifølge en dom på 10 års fængsel - er lykkedes 52-årige Eddie Tipton at få smuglet en særlig kode ind i de maskinerne, der trækker milliongevinster ud i en række af amerikanske stater.

På nogle få udvalgte dage blev den normale software, der trækker tilfælde tal ud, slået fra.

I stedet overtog Tiptons software udtrækningen - og nu med præcis de numre, som han og en række af medsammensvorne havde kodet ind i maskinerne.

63 millioner herlige og uafhentede lottodollar har en amerikansk vinder netop mistet. (Foto: AP) Samfund Surt: 420 lottomillioner røg 'ud i lokummet'

Eddie Tipton er allerede idømt 10 års fængsel. Nye beviser i sagen kan føre til en hårdere dom. (Politifoto)
Eddie Tipton er allerede idømt 10 års fængsel. Nye beviser i sagen kan føre til en hårdere dom. (Politifoto)
 

Fik aldrig fat i pengene
Det lykkedes dog aldrig sikkerhedschefen at få fat i pengene.

Kort tid før, at gevinsten blev forældet forsøgte et anonymt selskab at kræve pengene udbetalt. Men statslotteriet i Iowa lugtede lunten og afviste at udbetale så meget som en cent.

Herefter blev politiet sat på sagen. Og de afslørede Eddie Tiptons rolle.

Samfund Har vundet 3,6 milliarder i lotto: Sådan skal pengene bruges

Nye beviser: Sådan gjorde han
Det seneste i sagen, der er anket til en højere retsinstans, er nye beviser for, at Eddie Tipton faktisk har fuppet med lotterimaskinerne.

Det er lykkedes politiet at finde en af de inficerede maskiner, så man - udover videoovervågningen - også har solid dokumentation for, hvordan svindlen er foregået.

Udover i Iowa skal Tipson sammen med andre kriminelle også have scoret gevinster i staterne Colorado, Wisconsin, Oklahoma og Kansas.

Det er ifølge politiet Eddie Tipton, der her køber en lotteriseddel med netop de vindernumre, han selv har kodet lotterimaskinen til senere at trække ud. (Politifoto)
Det er ifølge politiet Eddie Tipton, der her køber en lotteriseddel med netop de vindernumre, han selv har kodet lotterimaskinen til senere at trække ud. (Politifoto)

Bror også sigtet i sagen
Som et helt særligt twist er Eddie Tiptons bror nu sigtet i sagen. Han har angiveligt selv vundet og indkasseret en større milliongevinst. Og ligeledes deltaget aktivt i svindlen.

Den dømte sikkerhedschef er p.t på fri fod, mens sagen er anket. Han nægter sig skyldig.

Blandt andet fordi manden på overvågningsvideoen købte en hotdog sammen med lotterikuponen. Og hotdogs kan Eddie Tipton ikke lide at spise, har hans nu sigtede bror tidligere bevidnet i retten.

(Arkivfoto) Betting Hyldes for at give kæmpegevinst væk

20 kommentarer
Vis kommentarer