Vi køber færre hovedtelefoner: Disse danske modeller er et tjek værd

Salget af hovedtelefoner falder, mens udbuddet af rigtig gode modeller stiger

Sådan ser Jabras bud på en moderne in-ear og trådløs hovedtelefon ud. PR-foto
Sådan ser Jabras bud på en moderne in-ear og trådløs hovedtelefon ud. PR-foto

Ekstra Bladet er inviteret til Las Vegas af Brancheforeningen ForbrugerElektronik

Det er ikke kun salget af fladskærme, der falder. Også vores interesse for hovedtelefoner gik ned sidste år, viser friske tal fra BFE.dk og GfK.

Samlet faldt salget med 94.000 enheder af både de store hovedtelefoner og de mindre headsets. Men det var de store, der stod for den største del af faldet, nemlig 80.000 færre solgte enhder.

Salget af de mindre headsets kom dog fra et højt niveau og lander sammenlignet med 2015 et større salg i 2017.

Samtidig dækker 2017-tallene alene januar til november, hvorfor der kan komme nogle justeringer.

Salget af fladskærme falder voldsomt i Danmark

In-ear dominerer
Faldet i salget sker samtidig med, at kvaliteten og udbuddet af hovedtelefoner stiger.

Et kig rundt på CES-messen i Las Vegas afslører således, at der er talrige nyheder af særligt trådløse hovedtelefoner. Og det er in-ear-modellerne, der dominerer billedet.

Som tidligere år på it-messen kan firmaer med danske rødder bestemt være med i konkurrencen mod de største internationale spillere. Vi har derfor fundet tre nyheder, som du bør holde særligt øje med i 2018.

Philips Hue får kæmpe opdatering: Skaber lys af dine film og musik

PR-foto
PR-foto
 

Beoplay H9i

Kendere af hovedtelefoner fra B&O Play vil straks spotte den nyeste model fra det danske firma og sige: det er da en Beoplay H9.

Der er imidlertid kommet et 'i' bag navnet, hvilket betyder et smallere og lettere ændret design, ligesom hovedtelefonen har fået bedre støjreducering, en mere præcis bas og batteritid på op til 18 timer.

Det er fire timer bedre batteritid end forgængeren. Beoplay H9i har samtidig fået en ekstra mikrofon indbygget.

Ekstra info:  Beoplay H9i koster 3799 kroner, men der er også lanceret en opdateret udgave af Beoplay H8 - nu kaldet H8i - til 2999 kroner.

Du kan læse mere her.

Tv-gigant laver streamingtjeneste: Vil kapre din antenneforening

PR-foto
PR-foto
 

Libratone TRACK+

Libratone er bedst kendt for sine trådløse højttalere, men har i et par år haft hovedtelefoner på programmet.

Vi fik en forsmag på nyheden TRACK+, der er en trådløs in-ear-model med støjreduktion. Og byggekvaliteten virker virkelig god, ligesom hovedtelefonen ligger godt rundt om nakken.

Knapperne, du bruger til at kontrollere TRACK+ med, er logisk placerede og nemme at bruge.

Ekstra info: Modellen har otte timers batteritid og koster 1499 kroner. Der kommer en billigere model i et lidt anderledes design uden støjreduktion kaldet TRACK. Den koster 1199 kroner og har ligeledes otte timers batteritid. Begge modeller er til salg fra forsommeren 2018.

Du kan læse mere her.

Las Vegas kalder: Nu bliver dit fjernsyn endnu skarpere

PR-foto
PR-foto

Jabra Elite 65t

Den nyeste trådløse in-ear hovedtelefon fra Jabra følger i sporet af produkter fra en række producenter, der de seneste år har kastet sig over in-ear-markedet.

Inspirationen til at sælge en trådløs hovedtelefon som Elite 65t kommer blandt andet fra Apples succes med AirPods og ikke mindst behovet for trådløse hovedtelefoner, fordi det normale hovedtelefonstik er forsvundet på iPhones.

Men udgangspunktet for Jabra er designmæssigt forgængeren Elite Sport og et ambitiøst forsøg på at udvikle den perfekte trådløse in-ear hovedtelefon.

Vi har som med de andre produkter i denne artikel ikke haft mulighed for at teste Elite 65t, men modellen virker overbevisende.

Designet er attraktivt og skal man tro løftet fra Jabra, venter der brugerne en helt særlig lydoplevelse - også når de foretager opkald.

Det løfte vil vi naturligvis følge op på i 2018!

Ekstra info: Jabra Elite 65t kan holde strøm i fem timer og lades i et etui, der samlet giver op til 15 timers batteritid. Modellen er på markedet fra midten af januar og sælges i farverne Titanium Black, ‘Copper Black’ og ‘Gold Beige’. Prisen er 1299,99 kroner.

Du kan læse mere her.

Skræmmende forudsigelse: Black Mirror bliver til virkelighed

LIVE