Vil 'redde' nettet: Netflix sænker billedkvaliteten

De kommende 30 dage sænker Netflix billedkvaliteten i Europa i et forsøg på at belaste internettet mindre - det sker efter opfordring fra EU

Netflix holder ikke op med at virke, men billedkvaliteten bliver ringere de kommende 30 dage. Foto: Shutterstock
Netflix holder ikke op med at virke, men billedkvaliteten bliver ringere de kommende 30 dage. Foto: Shutterstock

SENESTE: Nu følger YouTube også med

I et forsøg på at mindske belastningen på både de mobile og faste internet netværker i Europa, sænker Netflix de kommende 30 dage bitraterne.

Det betyder, at billedkvaliteten hos brugerne bliver dårligere, men ikke ringere end at man fortsat får en god kvalitet, lover Netflix ifølge Business Insider.

Reuters har også fået bekræftet, at Netflix nu tager det markante skridt.

Dataforbrug er eksploderet

Her er fjernsynet du gider høre på

Opfordring: Gå fra HD til SD
Ændringen kommer, efter de europæiske myndigheder har opfordret netbrugerne til tilbageholdenhed.

Den europæiske kommissær for det indre marked, Thierry Breton, og Reed Hastings, der er chef for Netflix, har også under et telefonopkald diskuteret problemerne med, at datapresset fra blandt andet Netflix-kiggeriet er blevet alt for stort.

Ifølge Thierry Breton og dermed EU behøves man ikke se film- og tv-serier i HD-kvalitet hele tiden. Man kan godt klare sig med Standard Kvalitet (SD), mener han. Og den opfordring følger Netflix altså ved at sænke billedkvaliteten for alle kunder i Europa.

Forventningen er, at tiltaget nu kan reducere datatrafikken, som bruges på Netflix, med 25 procent, lyder det fra det amerikanske streamingselskab.

B&O får ros for ny lyd