Vildt kup: Nordkorea mistænkt for at stjæle formue fra bank

Amerikanske myndigheder undersøger spor til Nordkorea, efter en halv milliard kroner blev stjålet ved at hacke asiatisk bank

Kim Jong-un leger både med raketter og digital cyberwar. Men er han også banktyven, der slap væk med en halv milliard kroner? (Foto: KNSA)
Kim Jong-un leger både med raketter og digital cyberwar. Men er han også banktyven, der slap væk med en halv milliard kroner? (Foto: KNSA)

Nordkorea står endnu engang højt på listen over mistænkte i en sag om hacking i storskala.

Tidligere er landets 'hackerhær' beskyldt for at stå bag et hack hos filmselskabet Sony, hvor særdeles følsomme mails blev offentliggjort.

Det skete, efter Sony producerede en kritisk spillefilm, 'The Interview', om landets diktator Kim Jong-un.


Denne film fik angiveligt Nordkorea til at hacke Sony. (Video: Sony)

Elektronisk bankrøveri: Hackere brød ind i bankernes egen pengeautomat

Og nu er Nordkorea igen i fokus som hjemstedet for den gruppe af hackere, der forleden stjal mere end en halv milliard kroner fra Bangladesh Bank.

Officielt vil de amerikanske myndigheder ikke bekræfte, at Nordkorea er en sandsynlig skurk i sagen. Men flere sikkerhedseksperter, der følger landet tæt, er ifølge CNN overbeviste om, at mistanken kan underbygges:

- Jeg tror, at Nordkorea gjorde det.

- Hacket mod banken var omhyggeligt tilrettelagt. Og de her fyre ved, hvordan de skal hvidvaske penge.

Medie: Nordkorea har forsøgt at affyre missil

- Meget peger på, at det var et statsstøttet hack, siger blandt andre den engelske sikkerhedskonsulent Matt Tait til CNN.

Andre peger dog på, at hackere fra andre dele af verden har lige så gode forudsætninger for at have lavet det digitale indbrud som Nordkorea.

Nordkorea gider ikke lege med Trump