Vred bilist fik nok af mobilsnak: Sådan løste han problemet

Amerikansk bilist tog alternativt værktøj i brug for at stoppe andres mobilsnak - løsningen har nu kostet ham en kæmpebøde

Håndfrit eller? Mange bilister mister koncentrationen, når de bruger mobiltelefon under kørslen. (Foto: Colourbox)
Håndfrit eller? Mange bilister mister koncentrationen, når de bruger mobiltelefon under kørslen. (Foto: Colourbox)

Møder du dem også: medtrafikanter, der sender sms eller har mobilen op mod øret, mens de drøner afsted på motorvejen?

Jason Humphreys bor i Florida og oplever konstant sådan nogle bilister. Men han nøjes ikke med at kigge vredt efter de passerende biler - han stopper mobilsnakken.

Eller måske skal vi snarere skrive: stoppede. For Jasons løsning var så drastisk, at de lokale myndigheder satte en menneskejagt i gang.

Dennis Nicholl  lever af at være revisor - og vil ikke finde sig i, at der bliver snakket i mobiltelefon, når han kører med toget. (Politifoto) Mobil Træt af mobilsnak: Sådan fik han alle til at holde mund

Satte mobildræber i bilen
Den vrede mand købte en kraftig elektronisk jammer, der lagde alle signaler omkring hans bil døde.

Jammeren, der var placeret under passagersædet, aktiverede Jason Humphreys, når han kørte rundt i sin Toyota Highlander.

Problemet er bare, at 'mobildræberen' også forhindrede politiet og redningsmandskab i at bruge deres radioudstyr. Og når en trafikant faktisk havde brug for at tilkalde hjælp, ødelagde jammeren signalet.

Teknologi Nu tages Søren Pinds overvågningsnet i brug: Så meget gemmes om dig

Får kæmpe bøde
Efter en intens jagt på kilden til forstyrrelserne lykkedes det at fange Jason Humphreys, der nu er blevet præsenteret for sin endelige straf: en kontant bøde på 48.000 dollars - 320.000 danske kroner.

Han forklarer selv, at jammeren bare var et 'selvforsvar' mod mobilsnakkende trafikanter - ved at have den installeret kunne han beskytte sig selv mod, at de mistede koncentrationen og kørte ind i ham.

Det er synet her, som kørsel i nødsporet kan ændre. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto) Teknologi Sidder du fast i en bilkø: Her kan nødsporet tages i brug

Kontakt techredaktionen

Har du en god historie om teknologi, ris eller ros? Mail til tech@eb.dk - eller sms/mms til 2860 2939 (alm. takst). Du er også velkommen til at sende en direkte besked på Twitter:

103 kommentarer
Vis kommentarer