YouSee: Du skal se fjernsyn på en ny måde

Kabel-tv-selskabet forventer, at mindst 200.000 kunder tager ny digital tv-boks i brug de kommende år - se her hvad boksen kan og skal koste

Ekstra Bladets digitale ekspert, Heine Jørgensen, forklarer nærmere her om den nye digitale tv-boks fra YouSee.

Otte tv-tunere, 1 TB harddisk, Full HD, Surround Sound og 16 GB RAM.

Der er bestemt ikke sparet på indmaden i den digitale tv-boks, som YouSee torsdag præsenterede.

Boksen, der kommer på markedet på mandag, har en helt særlig funktion: den blander effektivt flow-tv og optagelser af de seneste udsendelser i en lang række af tv-programmer.

YouSee laver også et større arkiv af tv-indhold, som man kan se, når det passer ind i hverdagen.

Ny digital boks fra YouSee skal gøre det nemmere at opbygge præcis den tv-pakke, du har lyst til at se. (Foto: Jens Dresling) Teknologi YouSee klar med ny tv-boks i dag: Kan den få dig til at blive?

Der er kælet for grafikken og brugervenligheden i den nye tv-boks, som også virker lynhurtig. (Foto: Heine Jørgensen)
Der er kælet for grafikken og brugervenligheden i den nye tv-boks, som også virker lynhurtig. (Foto: Heine Jørgensen)
 

Og demonstrationen hos YouSee torsdag morgen virkede særdeles overbevisende.

Boksen er lynhurtig og grafikken og brugervenligheden er tydeligt inspireret af tv-bokse/sticks som Apple TV og Chromecast. Det er tænkt logisk og boksen giver masser af muligheder for at planlægge og se tv-indhold på det tidspunkt, der passer brugerne bedst.

Skal opdateres tit
YouSee planlægger at opdatere boksen ofte - hver 6. uge pushes der automatisk opdateringer ud til brugerne. Typisk om natten eller når du ikke har en optagelse planlagt.

HBO Nordic og C More er integreret i boksen, mens Netflix ventes at komme snart. Derimod fungerer tekst-tv ikke fra begyndelsen, men ventes integreret i løbet af de kommende uger. Du kan heller ikke bruge boksen til at browse på nettet.

Der arbejdes på, at man kan knytte flere bokse sammen, hvor der findes en primær boks, som man fx kan trække optagelser fra. Det er også planen, at boksen på sigt skal kunne programmeres direkte fra fx din mobiltelefon, så du kan sætte optagelser i gang, mens du er væk hjemmefra.

Prisen for at få sekundære bokse bliver 99 kroner om måneden - for den pris får du mulighed for at have op til fire ekstra bokse til fire fjernsyn.

Eksisterende kunder fortsætter med gammel boks

Hvis du har en af de eksisterende tv-bokse fra YouSee, så skal du fortsat bruge den.

YouSee har ingen planer om at skifte boksene ud med den nye digital boks - men hvis kunderne er interesseret i den nye boks, kan de købe sig adgang til den på lige fod med nye tv-boks-kunder.

Kilde: YouSee

Det skal boksen koste
Derimod er der længere til muligheden for, at du kan se dit indhold på fx en iPad, når du er ude af huset - den funktion kræver forhandlinger med rettighedshaverne, altså tv-producenterne.

Prisen for at bruge YouSee-boksen bliver fra 30 kroner om måneden og vil følge med - mod betaling - i en række af tv-pakker fra Yousee. Der bliver mulighed for gratis at prøve boksen i en måned.

YouSee forventer i øvrigt, at man i løbet af de kommende år kan få mindst 200.000 danskere til at bruge den nye tv-boks.

Og til sidst for de nørdede: boksen er opbygget med Linux-software.

Sådan ser fjernbetjeningen til den nye digitale tv-boks ud. (Foto: Heine Jørgensen)
Sådan ser fjernbetjeningen til den nye digitale tv-boks ud. (Foto: Heine Jørgensen)

Kontakt techredaktionen

Har du en god historie om teknologi, ris eller ros? Mail til tech@eb.dk - eller sms/mms til 2860 2939 (alm. takst). Du er også velkommen til at sende en direkte besked på Twitter: