YouSee: Glem alt om at streame TV 2 i sommerhuset

En tvist om penge forhindrer kunder hos YouSee i at tage TV 2 med sig via deres normale TV-pakke - streaming er en ekstra service, mener TV 2

TV 2 på farten er ikke en mulighed hos YouSee, selv hvis man har betalt for en streamingpakke. Kun hvis du betaler 5 kroner ekstra om måneden, vil YouSee åbne op for signalet i fx dit sommerhus. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
TV 2 på farten er ikke en mulighed hos YouSee, selv hvis man har betalt for en streamingpakke. Kun hvis du betaler 5 kroner ekstra om måneden, vil YouSee åbne op for signalet i fx dit sommerhus. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)

Vi lever i en moderne tid, hvor brugerne gerne vil have deres tv-kanaler med sig som streaming.

Men hvis du er kunde hos landets største TV-distributør, YouSee, kan du glemme alt om at se TV 2 via din normale streaming TV-pakke, medmindre du er inde for hjemmets fire vægge, eller hvis du er parat til at betale ekstra for servicen, skriver MereMobil.dk.

Mobil Selfie-narkomaner: Pas på - selfies kan give dig rynker

TV 2 er ellers en del af udbuddet i YouSee-app’en TV & Film, der giver selskabets kunder adgang på farten til streaming af kanaler fra deres TV-pakken.

Men en strid om penge mellem TV 2 og YouSee forhindrer nu kunderne i, at se med via denne normale tv-pakke:

- TV 2 kræver særskilt betaling, ud over den pris vi i forvejen betaler for hovedkanalen for at give adgang til TV 2, hvis man opholder sig uden for sit eget hjem.

- Og vi har ikke mulighed for (teknisk) at bekræfte over for TV 2, at man er hjemme, hvis ikke streaming af kanalen sker via en YouSee bredbåndsforbindelse, forklarer mediedirektør i YouSee, Christian Philip Morgan, til MereMobil.dk.

LÆS OGSÅ: Ny TV-boks skal fastholde YouSee-kunderne

Du kan godt få TV 2 - hvis du selv betaler

Trods modstanden mod at betale TV 2 har YouSee ingen problemer med at tage penge for, at du individuelt beslutter, at du vil have TV2 med på farten.

Men så er det ikke som en del af den app-pakke, du får i dag.

Kunder, som ønsker TV 2 med såkaldte 'ude-rettigheder', kan få dette ved at betale 5 kroner ekstra om måneden til YouSee. Herefter åbner YouSee adgangen til TV 2 i app’en, uanset om man befinder sig hjemme eller ude.

TV 2: Streaming er en ekstra service
YouSees konkurrenter Stofa, Telia og Boxer TV tilbyder allerede onlineadgang til TV 2. Men YouSee står altså udenfor, da man ikke vil betale ekstra for kanalen, så alle kunder får adgang.

- YouSee har ikke ønsket at betale for denne ekstra feature og værdi, og derfor er det kun muligt at se TV2’s hovedkanal, når abonnenten er tilknyttet YouSees bredbånd hvor brugen pr. definition er bundet til netværket inden for hjemmet, forklarer Stig Møller Christensen, salgsdirektør for betalings-TV hos TV 2.

LÆS OGSÅ: 100 millioner Spotify-brugere – 30 millioner betaler

Ifølge TV 2 vil det koste YouSee 1,45 kroner per måned pr. kunde, hvis der skal tilbydes onlinerettigheder til kanalen. Det svarer til 10 procent af kanalens almindelige pris.

Efter TV 2’s opfattelse er 'en seer en seer', uanset hvor vedkommende måtte befinde sig. Men den statsejede TV-station mener, at adgang uden for hjemmet er en merværdi, der skal betales for.

YouSee ved ikke om en ændring af aftalen med TV 2 er i udsigt. Der forhandles løbende mellem parterne.

LÆS OGSÅ: Telenor åbner op for test af WiFi calling