Test: Hvilket smart-ur er smartest?

Samsung og LG har stik modsat opfattelse af, hvad et smart-ur skal kunne – vi giver dig for og imod

(Foto: PR)
(Foto: PR)

LG G Watch R vs. Samsung Gear S: Hvilket man foretrækker, afhænger meget af, hvad man er ude efter. Vil man have en gadget spækket med funktioner, som man kan gøre mange ting med, men som er klodset og lidt af en batterisluger? Eller et flot, handy ur, der primært bruges til at se og reagere på notifikationer, men har fremtidspotentiale?

Samsung Gear S: En mobil på håndleddet

 

Gear S fungerer i sig selv og giver en rigere oplevelse, men virker som en blindgyde.

Plus: Har 3G-opkobling, så man kan lade mobilen blive hjemme. Stor, rektangulær skærm, der kan vise meget. Lade-docken indeholder et nødbatteri.

Minus:Ser mere nørdet end elegant ud. Kræver en Samsung Galaxy telefon. Svært at sætte på lade-docken. Kun få urremme fra Samsung.

Pris: 3.000 kroner

Samsung Gear S er næsten som en ekstra mobil, man sætter på håndleddet. Både med hensyn til størrelse og funktion. Man kan nemlig ringe med det, og hvis man sætter et SIM-kort i, behøver man ikke altid at have mobiltelefonen i nærheden. Skærmen er fremragende, og uret er let at bruge.

Der medfølger nogle relativt gode apps, og hvis man kan nøjes med dem, kan Gear S være et godt valg. Ulempen er, at der er meget få andre nyttige apps at downloade. Et spændende ur, men et risikabelt køb.

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs også: Her er alle årets nye Netflix-serier

LG G Watch R: Det smarte ur

 

LG Watch R er et supplement til mobilen, som man gerne vil gå med, selv om funktionaliteten halter.

Pris: 2.300 kroner

Plus: Ligner virkelig et ur, så man ikke behøver at skamme sig. Man kan sætte andre urremme på. Fuldt acceptabel batteritid. Meget praktisk lade-dock. Fungerer med alle nyere Android-telefoner.

Minus: En lille, rund skærm giver ikke meget plads. Android Wear har brug for mere tid, før det bliver rigtig brugbart.

LG er den producent, der har haft mest succes med at skabe noget, som man rent faktisk gerne vil have på håndleddet. G Watch R ser ud og føles som et ur, og er nemt at lade op. Akilleshælen er Googles software, der stadig er så ny, at den ikke kan ret meget. Selvfølgelig er det praktisk at kunne se og reagere på notifikationer, men indtil videre kan man ikke meget andet end det.

Hvis der kommer en større opgradering med nye funktioner, så er det dog dette ur, vi vil bruge Android Wear med.

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs hele testen på Lyd & Billede

0 kommentarer
Vis kommentarer