Tre gode grunde til at slette din sms-historik

Som alt andet har telefonen også brug for en jævnlig oprydning - og nu er det blevet endnu lettere

Der er god mening i at få ryddet op i telefonens beskeder, så du ikke kan komme til at tjekke, hvad det nu lige var ekskæresten skrev for et halvt år siden. (Foto: Colourbox)
Der er god mening i at få ryddet op i telefonens beskeder, så du ikke kan komme til at tjekke, hvad det nu lige var ekskæresten skrev for et halvt år siden. (Foto: Colourbox)

Vi er mere end halvvejs inde i årets første måned, og de fleste af os er nok faldet tilbage til nogle af de vaner, vi egentlig havde sat os for at få ændret i 2015.

Men hvis der bare er en ting, du skal gøre anderledes i år, så lad det være, at du sætter en udløbsdato på din iMessage.

Faktisk har Apple gjort det beskidte arbejde for dig, og du kan nu med få klik på telefonen automatisk sikre, at din telefon bliver støvsuget for mere eller mindre tarvelige beskeder.

Læs også: Her er de seks bedste mobiler lige nu

Har du iOS 8, kan du nemlig gå ind i dine indstillinger, vælge beskeder og så finde feltet beskedhistorie. Her kan du så selv vælge, om dine sms’er skal slettes efter 30 dage, et år eller om de skal blive på din telefon, indtil du en dag måske manuelt får taget dig sammen til at rydde op.

Ejer du en Android-telefon, går du direkte i din besked-app, vælger indstillinger – og så 'slet gamle sms’er’, hvor du selv kan indstille tidsintervallet. Funktionen gælder de fleste nyere telefoner.

Læs også: Sådan bliver iPhone 6S

Er du en af dem, der godt kan blive sådan lidt nostalgisk og gennemtrawle alle de gode, gamle samtaler, du har haft med venner, kærester og familie , så er her tre gode grunde til, hvorfor du netop skal sætte udløbsdato på de små tekstbeskeder.

1. Din telefon bliver hurtigere
Af alle apps på din telefon er iMessage sandsynligvis en af dem, du bruger allermest. Og netop derfor har du sikkert en samling af lange samtaler med mennesker, du skriver meget med.

Lad os bare se det i øjnene: Da din kæreste 21. december 2013 for tredje gang spurgte, om du nu var sikker på, at du ikke var frisk nok efter firma-julefrokosten til at tage med på julemarked med hele svigermekanikken, så havde du nok bare lyst til at kyle telefonen langt væk – eller i det mindste slette sms’erne fra hende. Men du gjorde det ikke, og i dag er der nok ingen grund til, at du kan bladre tilbage til lige nøjagtig den dag. Så vigtigt var det vist heller ikke.

2. Du slipper for at have adgang til ekskærestens sidste ord
Du fik egentlig aldrig ryddet op i de beskeder, I havde sendt til hinanden, og på sådan en lørdag nat, hvor du måske har fået lidt for meget indenbords, kan det virke som en fremragende ide lige at skulle læse tråden. Bare lige en gang til.

For han skrev jo faktisk om torsdagen, at han godt kunne se en fremtid med dig, og så var det jo lidt mærkeligt, at han lørdag morgen sendte den der besked om, at det ikke skulle være jer alligevel. Du får med stor sandsynlighed intet ud af at læse beskeder gang på gang på gang, så hvorfor ikke bare slette dem?

3. Det er lettere at holde på hemmeligheder
Det hænder jo, at en telefon havner i hænder, hvor det bestemt ikke var meningen, at den skulle ende. Og så er det jo temmelig smart, hvis du har været god til at rydde op i den, for der er vel ikke noget værre end at din chef ’kommer til’ at læse, at du over for dine venner omtaler ham i knap så flatterende vendinger, eller hvis din mor ser, hvilket billede du sidste har modtaget fra din nye flamme.

0 kommentarer
Vis kommentarer