TV: Automatisk paintball-pistol holder indbrudstyve på afstand

Det automatiserede vagtværn kan indstilles, så det skyder paintball-kugler efter objekter i bevægelse

TV: Automatisk paintball-pistol holder indbrudstyve på afstand

Se opfindelsen her

Er det her den bedste måde at holde indbrudstyve væk? Eller bare den hurtigste måde at skræmme naboen væk, når han i god tro kommer forbi til en øl ved hækken?

Måske er svaret begge dele.

Ny iPhone-funktion kan koste dig dyrt: Sådan slår du den fra

Reagerer på bevægelse
Gladiator II er nemlig et automatiseret paintball-vagtværn, som reagerer på bevægelse og skyder kugler af maling efter objektet.

Det er youtube-brugeren SentryGun53, som har lagt en video af vagt-våbnet op. I videoen ser man, hvordan Gladiator II automatisk opdager en person i bevægelse i en baghave, sigter og affyrer skud – i videoen dog uden paintball-kugler i pistolen.

Selv om uploaderen af videoen får en del ros med på vejen af andre youtube-brugere, møder den dog også kritik.

Rammer den fugle?
Én spørger f.eks, hvad der sker, hvis en fugl flyver igennem haven.

TV-test: Se om 60 tommer er for meget til Panasonic CX750

Og man kan da også grue for, hvilket farvemønster, der kommer til at pryde familiemedlemmet, som kommer på uventet besøg eller naboen, der krydser gaden for at låne en kop sukker.

Det hjemmelavede vagtværn er oprindeligt en del af hjemmesiden Projekt Sentry Gun – et site, som instruerer brugere i at fremstille Sentry Guns – pistoler, der ved hjælp af sensorer opdager et mål, sigter og skyder.

Videoen af Gladiator II blev lagt på youtube tilbage i 2012, men er de seneste måned gået viralt og flere har spurgt til, hvad status for SentryGun53's teknologi er, og hvor man kan købe det henne.

I skrivende stund er videoen blevet set mere end 733.000 gange.

Se hele videoen her