Undgå at betale for Apple Music efter den gratis prøveperiode

Du kommer helt automatisk til at betale for Apple Music, når prøveperioden udløber – læs her, hvordan det kan undgås

Apple Music er nu tilgængelig i Danmark. For at få adgang til tjenesten skal du opgradere din iPhone eller iPad til iOS version 8.4. Herefter dukker en ny “Musik”-app op, som giver adgang til streaming-tjenesten. Musik-app’en erstatter den tidligere app, som blot gav adgang til dit iTunes-bibliotek.

 

Den nye streamingtjeneste (ok, helt ny er den ikke, da den faktisk er en ny og optimeret version af det gamle Beats Music) er gratis de første tre måneder. Herefter koster Apple Music 99 kroner per måned – eller 149 kroner for et familie-abonnement, der kan bruges af flere på én gang.

Læs også: Moderne radio i bilen

Der er bare det aberdabei, at du skal registrere dig som kunde med enten den ene eller den anden abonnementstype, før du kan komme i gang med de tre måneders gratis lytning. Og vi har det jo alle med at være glemsomme, så hvordan sikrer du dig, at du ikke ryger automatisk over i betalingsperioden, når prøveperioden udløber?

Læs også: Apple Music nu også til Mac og pc

Jo, i Musik-programvinduet vælger du symbolet i øverste venstre hjørne. Vælg derefter 'Vis Apple-id' og til sidst 'Administrér' under menupunktet Abonnementer.

Herefter ser du et vindue ved navn 'Apple Music-medlemskab'. Nederst i dette vindue kan du slå Automatisk fornyelse fra. Denne valgmulighed er aktiveret som udgangspunkt.