VAIO er tilbage!

Uden Sony, men med kulfiber

VAIO er tilbage med to nye computere, men denne gang uden Sony, som sidst lod dem i stikken. (Foto: PR)
VAIO er tilbage med to nye computere, men denne gang uden Sony, som sidst lod dem i stikken. (Foto: PR)

For godt et år siden kastede Sony håndklædet i ringen og annoncerede, at firmaet ville trække sig helt fra pc-markedet, hvilket betød, at 5.000 Sony-medarbejdere mistede deres job.

Læs også: Sony dropper Vaio og fyrer 5000 ansatte

Det blev dog også meddelt, at en investeringsfond ved navn Japan Industrial Partners ville købe og videreføre Sonys VAIO-mærke. Siden har vi intet hørt til VAIO, men nu er den populære Windows-computer pludselig tilbage, blot uden Sonys logo på toppen. Og det med hele to nye VAIO-produkter, der desværre kun kommer på markedet i Japan i første omgang.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Først og fremmest er der tale om VAIO Z, som er en to-i-en hybridcomputer, der både kan fungere som bærbar og som tablet. Skærmen er på 13,3” (opløsning på 2.560 x 1.440 pixel), og maskinen er fremstillet af kulfiber og aluminium, og vejer derfor kun 1,34 kilo. Den måler 16,8 mm på det tykkeste sted og lover en batteritid på over 15 timer! Under hjelmen sidder en Intel Core i7 processor med enten 8 eller 16 GB RAM og et solid state drive med op til 1 TB lagerplads. Prisen bliver cirka 10.400 kr.

Læs også: Vi har photoshoppet vores billeder i 25 år

Den anden nye maskine har fået navnet VAIO Z Canvas og kommer med en skærm på 12,1” (opløsning på 2.560 x 1.704 pixel), der kan adskilles helt fra tastaturet – den er altså meget lig Microsofts egen Surface Pro 3. VAIO Z Canvas vil få 256 GB lager og 16 GB RAM. Med følger også en stylus, og ideen bag VAIO Z Canvas er angiveligt, at den skal henvende sig særligt til folk, der arbejder med grafisk design og billedbehandling. Begge maskiner kommer med den nyeste version af Windows.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter