Verdens største lego-model til Danmark

Fem millioner legoklodser, som tilsammen danner Luke Skywalkers X-Wing, vender hjem til basen i Billund

Californien kan godt beholde sin Dødsstjerne. En ussel halv million legoklodser er for en pakkekaldendergave at regne sammenlignet med denne gigantiske X-Wing fighter, som er fremstillet af fem millioner sammenlimede klodser.

Times Square i New York var det første sted, hvor 1: 1 modellen af kampflyet fra Star Wars først kunne ses i 2013. Opbygget af klodser fra Legofabrikken i Billund, og nu på vej til at vende tilbage til sin hjembase.

Læs også: Schweiziske smart-ure bliver mekaniske

– Vi er stolte over at kunne præsentere verdens største Lego-model i parken. Kombinationen af detaljerigdom og overvældende størrelse betyder, at denne model er noget alle, som der kan lide Lego, er nødt til at se. Den er enormt heftig, siger Christian Woller, administrerende direktør i Legoland.

Modellen af X-wing vil få liv ved hjælp af dramatiske lyd- og lyseffekter, som skal give den besøgende en fornemmelse af at stå på hangardækket af et intergalaktisk rumskib.

1:1-modelen af Luke Skywalker X-Wing består af 5,3 millioner legoklodser.
1:1-modelen af Luke Skywalker X-Wing består af 5,3 millioner legoklodser.
 

Star Wars 2015
Det er ikke tilfældigt, at vi i 2015 både ser X-wing’en i Legoland i Danmark og Dødsstjernen i Legoland i Californien. Dette nemlig også året for premieren på den nye Star Wars film 'The Force Awakens'. Som vi i øvrigt også har set en Legotrailer til.

– Vi åbnede vores Star Wars-område i Miniland i 2012, og det har været uhørt populært. Star Wars har en usædvanlig lang holdbarhed, hvilket også bevises ved premieren på den nye film. For os, bliver det en sæson, som vil være præget af Star Wars-universet, siger Christian Woller.

6 kommentarer
Vis kommentarer