Wi-fi erstatter SIM-kort og mobilabonnement

Sig farvel til det traditionelle mobilabonnement, og smid SIM-kortet i skraldespanden. Internetudbydere går i nærkamp med mobilselskaberne

(Foto: Billede & Lyd)
(Foto: Billede & Lyd)
Følg Teknologi

Der er fundet et åbent netværk

Næsten uanset hvor du befinder dig, kommer din smartphone i kontakt med trådløse netværk, og mange af dem kan benyttes gratis. Det gør det først og fremmest muligt at tjekke e-mails, følge med på Facebook og surfe på nettet uden at bruge af dit mobildataabonnement. Og er man udenlands, er Skype-snak og Facebook Messenger via lufthavnens, hotellets og restaurantens gratis wi-fi et alternativ til en kostbar mobilroaming.

Læs også: Dæmonen på Netflix den 10. april

Trådløse netværk er dermed på vej til at blive et interessant alternativ til det velkendte mobilabonnement. Et alternativ, der virker så indelysende, at teleselskaberne med sikkerhed følger udviklingen opmærksomt, da det handler om deres fremtidige levebrød.

60 kroner om måneden for wi-fi-abonnement
Den amerikanske kabel-tv- og internetudbyder Cablevision vil i februar lancere et wi-fi-baseret “mobilabonnement”, kaldet Freewheel, som er baseret på selskabets egne 1,1 millioner hotspots i New York-området. Firmaets bredbåndskunder vil for ca. 60 kroner om måneden få ubegrænset taletid, data og tekstbeskeder. Er man ikke kunde hos Cablevision i forvejen, koster det 195 kr. om måneden at benytte Cablevisions hotspots.

Man kan ikke uden videre bruge sin eksisterende mobil til Freewheel-servicen, men skal i stedet anskaffe en Motorola Moto G-telefon til ca. 600 kroner.

Google vil også være teleselskab
Også Google ventes at være på vej til at tilbyde wi-fi-baseret mobilforbindelse uden om de store teleselskabers master. Dog vil Google alliere sig med de mindre selskaber Sprint og T-Mobile, så kunderne har en reserveforbindelse, når de kommer uden for bygrænsen, og der bliver langt mellem wi-fi-netværkene. Googles service vil i første omgang blive tilbudt med Samsung Galaxy S4 mini og Galaxy Mega.

Hvis Google får succes med wi-fi-mobilen, er det kun et spørgsmål, hvornår de etablerede teleselskaber følger efter med “wi-fi only” abonnementer og -mobiler, da de i modsat fald risikerer at dele skæbne med blytækkere, karetmagere og andre uddøde erhverv.

Læs også: Bedre og billigere

Om din næste telefon eller den næste igen alene vil være til wi-fi, eller mobilmasterne også i fremtiden vil præge landskabet, får fremtiden vise. Men i mellemtiden kan du selv prøve den SIM-frie mobil af. For har du en gammel mobil liggende i skuffen, er det egentlig bare at lade den op, installere Skype og Messenger, og tage den med i lommen.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.