Bygger p-automat ind i bilen

Gør det muligt at betale for både parkering og opladning af elbiler direkte fra displayet

Sådan ser det ud, når man betaler sin parkering direkte fra displayet. Foto: EasyPark
Sådan ser det ud, når man betaler sin parkering direkte fra displayet. Foto: EasyPark

Der er langt fra fortidens bøvl med at finde de rigtige mønter og fodre den lokale p-automat, der måske ikke virkede. Og så til nutidens løsninger hvor både betalinger og p-kontrol er blevet digitaliseret.

Senest er det sket med apps, hvor bilister betaler for deres parkering via telefonen. Og ikke mindst i apps som p-vagterne har med sig rundt, hvor de hurtigt kan scanne nummerpladen og dermed slipper for at kigge efter p-billetter i forruden på hver enkelt bil.

Hvordan kan 5 kr blive til mere end 1000 kr, spørger Anne, der var i Fields i efterårsferien. Foto: Privat/Finn Frandsen nationen Parkering i Fields: Anne fik 100 kr i 'skumle'-gebyr

Funktioner flytter med
Seneste udvikling er, at betalingen rykker direkte ind i displayet på de biler, der har det særlige Apple CarPlay-system.

Her har danske EasyPark netop introduceret den første løsning, som dog stadig kræver, at du har din telefon - med firmaets app installeret - på dig.

Det bliver med CarPlay bare nemmere og mere praktisk at håndtere betalingen fra det store display, som mange biler med CarPlay har.

En række af de funktioner, man allerede kender fra sin EasyPark-app på telefonen, flytter samtidig med over på bilens display, der udover parkering også kan bruges til at betale for opladning af elbiler.

Angriberen kunne ikke parkere på sit gamle stadion og måtte ud og lede efter en p-plads. Foto: Claude Paris/Ritzau Scanpix Italiensk fodbold Hadet af eks-klub: Nægtet parkering

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen

36 kommentarer
Vis kommentarer