Advarer mod ulovlig slagters pølser

En person har solgt pølser af vildsvin skudt i Tyskland. Købere bør smide dem ud, advarer Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen advarer torsdag mod en ulovlig slagter i Sønderjylland.

Et anonymt tip fik styrelsens rejsehold til at rykke ud. Det skete onsdag aften på adressen Gramvej 15 i Toftlund, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Her solgte ejeren spegepølser, der var lavet af vildsvin. Vildsvinene han havde skudt i Tyskland. Han havde efterfølgende taget vildsvinene med til Danmark, hvor der var lavet pølser af dem.

Men hvordan spegepølserne var produceret og opbevaret kunne ejeren ikke dokumentere. Desuden havde hans virksomhed ikke den lovpligtige registrering hos Fødevarestyrelsen.

Det betyder, at virksomheden ikke har været en del af styrelsens kontrolordning. Her uddeles der smileyer på baggrund af blandt andet hygiejnen og skadedyrssikring.

Den dårlige fødevaresikkerhed gør, at Fødevarestyrelsen opfordrer folk, der har købt spegepølser hos den ulovlige slagter, til at aflevere pølserne tilbage eller smide dem ud.

Det fremgår ikke, hvilke sundhedsrisici der i givet fald kan være ved at spise pølserne. Det er ikke oplyst, hvor mange pølser der er solgt fra adressen.

Ritzau forsøger at få en kommentar til sagen fra styrelsen.