Øl-krig: Coop dropper Carlsberg

Priskonflikt på øl og vandmarkedet betyder, at danskerne skal kigge langt efter tilbud på Carlsberg, Tuborg og Coca Cola i Coops butikker

Carlsberg og Coop er røget i totterne på hinanden, efter det er kommet Coop for øre, at Carlsberg sælger sine produkter billigere syd for grænsen (Foto: Thomas Petri)
Carlsberg og Coop er røget i totterne på hinanden, efter det er kommet Coop for øre, at Carlsberg sælger sine produkter billigere syd for grænsen (Foto: Thomas Petri)
Følg Fødevarer

Der kan i fremtiden blive tyndet voldsomt ud i udvalget af Carlsberg produkter på Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsens og Irmas hylder. Det skyldes, at Coop, som ejer butikskæderne, i den seneste tid har ligget i hårde forhandlinger med Carlsberg om de fremtidige priser på de populære drikkevarer. Det skriver berlinske.dk.

Striden er opstået, da Coop i forbindelse med åbningen af to Fakta-butikker syd for grænsen har opdaget, at Carlsbergs salgspriser til butikkerne i det tyske er markant billigere, end dem de danske butikker bliver tilbudt. Derfor har man skærpet retorikken overfor Carlsberg i de igangværende forhandlinger.

- Vi er ved at indgå aftaler med andre leverandører end Carlsberg. Aftalerne skal kompensere for den omsætning og den indtjening, som vi mister på Carlsberg, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop

Carlsberg rykket af hylderne

Hårdknuderne i forhandlingerne har resulteret i, at flere af Carlsbergs produkter bliver pillet af hylderne for at gøre plads til andre produkter fra nye leverandører. Det tæller blandt andet Carlsbergs Jacobsen øl, ligesom andre specialvarer fra Carlsbergs produktion også ryger af hylderne.

I samme ombæring vil man fra uge 17 ikke længere kunne finde tilbud på Carlsberg Pilsner, Grøn Tuborg eller Coca Cola eller andre produkter, som Carlsberg distribuerer i Danmark i Coops forretninger.

- Der kan være flere elementer, som vi diskuterer, men det centrale er prisstigninger, som Carlsberg har varslet. Vi vil ikke være med til, at Carlsberg presser priserne op i Danmark, siger Jens Juul Nielsen

Glip af salg i 1.200 butikker

Hos Carlsberg har man endnu ikke opgivet håbet om, at nå til enighed om en løsning på problemet. Tilsammen har Coop over 1.200 butikker i Danmark, og er derfor en væsentligt kunde for bryggerigiganten.

- Jeg kan sige så meget, at Coop er en meget vigtig kunde for os. Derfor forsøger vi også fortsat at nå til enighed, siger Jens Bekke, kommunikationsdirektør hos Carlsberg

Nåes der ikke en aftale mellem de to parter, vil der stadig kunne findes produkter fra Carlsberg på hylderne, men i et noget reduceret omfang og udvalg.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time