Danmark får ny tostjernet Michelin-restaurant

Årets danske høst af Michelin-stjerner er i hus. Én ny restaurant er på banen, mens Geraium opgraderes til to stjerner

Restaurant Geranium fik endnu en stjerne i Michelin-guiden, og har nu to ligesom Noma. (Foto: Jens Dresling)
Restaurant Geranium fik endnu en stjerne i Michelin-guiden, og har nu to ligesom Noma. (Foto: Jens Dresling)

Så har Michelin-guiden uddelt sine stjerner for 2013 til Danmark: Noma er nu ikke længere den eneste restaurant i Danmark med to stjerner.

I dag præsenteres den nye Guide Michelin Main Cities of Europe 2013 af dækvirksomheden Michelin. Her får Geranium sin anden stjerne og Kadeau går direkte ind i guiden med en stjerne.

Den samlede stjernehøst ser sådan ud:

2 stjerner: Noma og Geranium (ny med to stjerner)

1 stjerne: Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, AOC, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro og Kadeau (Ny).

Tretten restauranter får en Michelin 'Bib Gourmand': Marv & Ben, Orangeriet, Enomania, Mêlée, Søren K, Skovshoved, Famo, Frederiks Have, Kanalen, Kødbyens Fiskebar, L’Altro, Sommelier og Retour (Ny).

Sidste år med 12 stjerner
Dermed kan nu 13 danske restauranter nu smykke sig med en eller flere af de eftertragtede stjerner. Det er én mere end sidste år.

I 2012 fik 12 danske restauranter tildelt en eller to af Michelinguidens eftertragtede stjerner.

Noma havde som den eneste to stjerner, mens restauranterne Formel B, Søllerød Kro, AOC, Kokkeriet, Kong Hans Kælder, Era Ora, Grønbech, Geranium, Relæ, Den Røde Cottage, Grønbech & Churchill samt Kiin Kiin fik én stjerne hver.

Læs mere om Michelins restaurantguide her







Det betyder Michelin-stjernerne:

1 stjerne: En meget god restaurant inden for sin kategori, som tilbyder et køkken af en gennemført høj standard. Et godt sted at gøre holdt på din rejse.

2 stjerner: Fremragende køkken, dygtigt og omhyggeligt tilberedte retter af bemærkelsesværdig kvalitet. En omvej værd.

3 stjerner: Et exceptionelt køkken hvor gæster spiser ekstremt godt, ofte superbt. Særegne retter bliver præcist tilberedt, med brug af fremmedartede ingredienser. Værd at rejse efter.

(Kilde: Guide Michelin)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?