Føtex hældte klorin over madvarer

Stop jeres madklunseri - der er hældt klorin over varerne! Sådan lød beskeden på en affaldscontainer bag Føtex-butik

Det var ikke udtryk for generel Føtex-procedure at bruge klorin for at afskrække skralderne, det var en fejl at sedlen kom op, siger kæden. (Foto: Facebook)
Det var ikke udtryk for generel Føtex-procedure at bruge klorin for at afskrække skralderne, det var en fejl at sedlen kom op, siger kæden. (Foto: Facebook)
Følg Fødevarer

Et skilt på en affaldscontainer bag Føtex på Nordre Fasanvej på Frederiksberg har fået sindene i kog, efter et billede af skiltet er havnet på Facebook.

Skiltet advarer imod at klunse mad i containeren og understreger, at man nu har givet madvarerne et ordentlig skvæt klorin for at holde skraldetyvene væk.

Det har fået nogle til at forarges over madspild og andre over klorinforurening, mens en tredje fraktion mener, at madklunserne bare kunne have købt varerne, mens de stod på hylderne - så havde det jo ikke været nødvendigt at smide dem ud.

Føtex: Det var en fejl
Hos Føtex på Nordre Fasanvej bekræfter varehuschefen, at klorin-sedlen har været hængt op i gården. Hændelsen ligger ifølge ham seks uger tilbage:

- Det var et enkeltstående tilfælde og det er overhovedet ikke noget, der er standard. Vi har gjort det én gang, det var en fejl, og det sker ikke igen, siger Hans Ole Christensen til ekstrabladet.dk.

- Men I har nogle problemer med folk, der klunser i jeres madcontainere?

- Det refererer teksten til, ja. Vi ligger på et privat område, og privat område må man ikke klunse på. Vi har i den forbindelse sat et skilt op med en handling - det gør vi aldrig igen. Det er i bund og grund en kedelig historie, siger Hans Ole Christensen.

- Kan du uddybe det lidt?

- Skiltet siger det jo, det billede, du refererer til, fortæller jo hvad det er, Føtex har konstateret.

- Har I sat andre instanser ind for at forhindre det der klunseri?

- Nej.

- Så de er holdt op igen?

- Jeg ved det ikke. Jeg kender dem ikke. Det er privat område, og man må ikke klunse på privat område, siger Hans Ole Christensen.

Klipper hul i hegnet
Centralt hos Dansk Supermarked understreger HR- og kommunikationsdirektør Finn Lund Andersen, at det var en fejl, da klorinsedlen kom op at hænge hos Føtex på Nordre Fasanvej, og at der nu er rettet op på sagerne.

- Vi har haft problemer med, at der er folk, der klipper vores hegn i stykker for at komme ind til containerne. Det er tyveri, det er hærværk og det er noget, vi anmelder til politiet. Vi er nu i gang med at indføre nogle affaldscontainere, som kan låses, for at forhindre, at det kan foregå, siger han til ekstrabladet.dk.

De såkaldte skraldere er ikke noget stort problem for Dansk Supermarked, men der er af og til enkeltstående hændelser, som nu på Nordre Fasanvej, siger han.

- Fødevarelovgivningen siger, at man hverken må sælge varerne eller give dem væk, fordi der kan være en sundhedsfare ved det. Vi gør alt, hvad vi kan for at holde lovgivningen og sikre, at der ikke er folk som bliver syge af vores mad - selv hvis det er noget, de har stjålet. Så har man pludselig en historie om, at man bliver syg og dårlig af at spise madvarer fra vores varehuse, og det ville være rigtig kedeligt for os, siger Finn Lund Andersen til ekstrabladet.dk.

Er mad-destruktion okay?
På Facebook har klorin-sedlen delt vandene i den efterfølgende debat. Men hvad mener du?

Er det i orden, at butikkerne destruerer madvarer, som er over sidste salgsdato, for at forhindre at madklunsere roder i skraldespandene? Skriv din mening i kommentarerne.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+