Flødeost med flue

En Flødehavarti med 38 procent fedt og så en flue

Denne flue flyver ikke længere. Den er fanget under emballagen på en flødehavarti, som takket være en vågen medarbejder i Fakta i Ringkøbing ikke blev solgt. (Foto: Privat)
Denne flue flyver ikke længere. Den er fanget under emballagen på en flødehavarti, som takket være en vågen medarbejder i Fakta i Ringkøbing ikke blev solgt. (Foto: Privat)

Opdatering:

Siden historien om flue-havartien er kommet på nettet er der sået tvivl om, om osten faktisk er fundet hos Fakta i Ringkøbing.

Dette fik Ekstra Bladet oprindelig oplyst, men den oplysning vil nu hverken den pågældende Fakta eller læseren, som sendte billedet, bekræfte. Billedet stammer muligvis fra en ostefabrik.

Coops pressechef, som nedenfor udtaler sig om en Fakta-medarbejders fund af fluen, understreger nu, at han alene kommenterede på Ekstra Bladets oplysninger og ikke har fået bekræftet oplysningerne fra den pågældende Fakta.

Hvor osten stammer fra er uvist, den kan ikke med sikkerhed kædes sammen med Arla eller noget andet mejeri.

Oprindelig så historien sådan her ud:

Mange af os kan få trang en rugbrødsmad med et godt lag smør og en tyk skive Flødehavarti-ost. Men de færreste af os regner formentlig med at støde på en fed, ulækker flue under den gennemsigtige emballage.

Derfor skyndte Fakta i Ringkøbing, ifølge en kunde i butikken, forleden også at kassere en af de populære oste, da en medarbejder gjorde det uappetitlige fund. Den vakse kunde, der vil være anonym, nåede dog lige at tage et billede af flue-osten.

- Vi er glad for, at en kvik Fakta-medarbejder opdagede det, inden kunden fik osten med hjem, siger Jens Juul Nielsen Informationsdirektør i Coop Danmark

Læs også:

Ikke kun mus, men også butikstyve, er glade for ost. (Foto: Colourbox) Fødevarer Ostetyve på spil i supermarkedet

Om mejeriet, der har produceret osten, bevidst er ude på at gøre Havarti med fluesmag til en vaskeægte sællert, ved ekstrabladet.dk ikke.

Men Fakta havde i hvert fald ikke lyst til at sælge mejeriproduktet, der ifølge varedeklarationen normalt ikke indeholder insekter, men blot pasteuriseret mælk, salt, mælkesyrekulturer og osteløbe.

ekstrabladet.dk er ikke i stand til at afgøre, om det er en stueflue, en spyflue eller en helt tredje slags af de tovingede insekter, der har mistet livet i Flødehavartien.

Kære mejeri. Er det din flue-ost, så hører vi meget gerne fra dig. Skriv til kup!, hvis du ved noget om fluen og osten.

0 kommentarer
Vis kommentarer