Annonce:
Annonce:

Nanostruktur forhindrer madspild

På verdensplan smides der for milliarder af kroner mad ud om året. Ny teknologi kan få det sidste ud af emballagerne

Det er ikke altid ond vilje eller dovenskab fra forbrugerens side, når det kommer til madspild. Hvis fødevarerne er svære at få ud af emballagen, vil der automatisk ryge en del i skraldebøtten. (Foto: Colourbox)
Det er ikke altid ond vilje eller dovenskab fra forbrugerens side, når det kommer til madspild. Hvis fødevarerne er svære at få ud af emballagen, vil der automatisk ryge en del i skraldebøtten. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Fødevarer

Fik du det sidste yoghurt ud af kartonen i morges?

Hvert år forsvinder der mad i skraldespanden for milliarder af kroner, fordi der altid sidder fødevarer tilbage i emballagen, der ikke er til at drive ud af tuben eller kartonen.

Men nu er der udviklet en ny folie med nanostruktur, der kan befri de sidste ti procent af yoghurten, der ellers ville sidde fast i den kasserede karton, skriver Ingeniøren.

Det er et samarbejde mellem DTU Kemiteknik, DTU Nanotech, InMold Biosystems, Danapak Flexibles, Arla og Højteknologifonden, der også har bidraget med 11,1 millioner kroner til projektet.

Parterne har tidligere arbejdet sammen om at udvikle en plast slip-let-effekt. Det arbejde handler også om at skabe en struktur med farveeffekter, så det ikke er nødvendigt at bruge kemikalier i farvningen af eksempelvis fødevareemballager og legetøj.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: