Annonce:
Annonce:

Sandwiches svedte i gourmet-bageri

Risiko for tyndskid: Det var alt for varmt i køleskabet hos Lauras Bakery i København, og det kostede bageriet 10.000 kroner - Det er leverandørens skyld, siger bageri-direktør

Lauras Bakery i Torvehallerne i København har fået smiley-smæk for at opbevare sandwiches ved alt for høj temperatur. Brødet fik ingen anmærkninger ved Fødevarestyrelsens besøg. (Foto: Cathrine Ermann/Polfoto)
Lauras Bakery i Torvehallerne i København har fået smiley-smæk for at opbevare sandwiches ved alt for høj temperatur. Brødet fik ingen anmærkninger ved Fødevarestyrelsens besøg. (Foto: Cathrine Ermann/Polfoto)
Annonce:
Følg Fødevarer

En lækker sandwich med leverpostej eller skinke fra et af Københavns nyere, fancy gourmetbagerier. De sammenklappede godbidder fra Lauras Bakery var dog ikke ufarlige for maven, da Fødevarestyrelsen sidst lagde vejen forbi det populære brødsted i hovedstadens nye tilløbsstykke, Torvehallerne.

Varme sandwiches i køleskabet
I køleskabet, hvor der maksimalt på være fem grader varmt, lå der sandwiches og svedte ved 10,5 grader. Den for høje opbevaringstemperatur var dog slet ikke så høj som temperaturen inde i sandwichene. De blev med indstikstermometer målt til 15,5 grader. Læs hele smileyrapporten her.

Det er temperaturer, som giver basis for en god bakteriebombe og risiko for en gedigen omgang tyndskid.

Annonce:

- Der er risiko for at blive syg. Temperaturen er meget vigtig i fødevarehåndtering, og for høje temperaturer i et køleskab er en kritisk ting, når der er tale om letfordærvelige fødevarer. Temperaturerne fordærver maden, der ikke er egnet til at spise, og derudover kan sygdomsfremkaldende bakterier ligge og formere sig ved for høje temperaturer. Her er både tale om et holdbarhedsmæssigt problem og et sygdomsproblem, siger Vibeke Højbjerg, souschef i Fødevareafdeling Rødovre, til ekstrabladet.dk.

Leverandørens skyld
Kristian Vangsgaard, der er direktør i både Lauras Bakery og det stærkt omtalte Agnes Cupcakes kun et stenkast derfra, forklarer ekstrabladet.dk, at de svedende sandwich blev kasseret med det samme, da fødevarekontrollen var forbi.

Han giver leverandøren af sandwichene skylden for temperaturkikset:

- Det er en ekstern leverandør, som leverer sandwiches, og da de leverer den pågældende dag, har de ikke haft dem liggende på køl, siger Kristian Vangsgaard til ekstrabladet.dk.

Fødevarestyrelsen: Der var for varmt
Den køber Fødevarestyrelsen dog ikke:

Annonce:

- Vi har målt omgivelsestemperaturen til 10,5 grader og vælger derfor også at måle selve fødevarerne med indstikstermometer. Når der som her er tale om fødevarer, som virksomheden ikke selv har produceret, tyder meget på, at sandwichene har været opbevaret for varmt, siger Vibeke Højbjerg.

- Er det en alvorlig overtrædelse af fødevarereglerne?

- Det er altid alvorligt, når fødevarer kan gøre folk syge. Fødevarevirksomheder skal sørge for at opbevare maden rigtigt, og der var alt for varmt i kølemontren, siger Vibeke Højbjerg.

Bøde på 10.000 kroner
Kølekikset gav Lauras Bakery en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Derudover have bageriet ikke nogle problemer med fødevaremyndighederne, som dog blandt andet instruerede virksomheden i at kontrollere sandwiches ved varemodtagelsen.

Læs hele Kristian Vangsgaards forklaring på, hvorfor sandwichene svedte i bageriet, her.

Det er ikke første gang, at et af Kristian Vangsgaards fødevareforetagender giver ham problemer.

Annonce:

Agnes Cupcakes fik i november hård medfart, efter at direktør Kristian Vangsgaard i Politiken kom med en række nedsættende udtalelser om sit personale. Det skete efter, at flere medarbejdere havde fortalt avisen om en række problematiske forhold i ansættelseskontrakterne. I kølvandet af den historie stod en række medarbejdere frem og fortalte, at de ikke alene skulle sælge gamle kager i det københavnske cupcake-bageri, men også lyve om, hvornår kagerne var bagt, hvis kunderne spurgte.

Læs også: Ansatte: Vi skulle sælge gamle kager

Læs også: Kagedirektør lægger sig fladt ned

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: