Annonce:
Annonce:

Danish Crown snuppet i kødfusk

Danish Crown købte udenlandsk oksemørbrad, forlængede holdbarheden og gjorde det dansk. Slagteriet beklager

(Foto: Ole Lind/JP)
(Foto: Ole Lind/JP)
Annonce:
Følg Fødevarer

Danish Crown har opkøbt udenlandsk kød, forlænget sidste salgsdato og påstår, at det er produceret i Danmark. Det skriver 24timer.

Kødet kan købes i danske Aldi-butikker, der i øjeblikket forhandler Danish Crowns dybfrosne oksemørbrad. På etiketterne står, at mørbraderne er produceret i Danmark af Danish Crown, og at de mindst kan holde sig til august 2012.

Men på kød, som 24timer har købt, sidder der en gammel etiket, som afslører, at kødet har haft en holdbarhed til juni 2011, har været opbevaret ved en anden temperatur og slet ikke er produceret i Danmark.

Læs også: Danish Crown sviner med hygiejnen

Annonce:

På intet tidspunkt, fra varepartiet forlod Holland, til det landede i butikkerne, blev det taget ud af den hermetisk lukkede plastemballage, så Danish Crown må ikke påstå, at det er dansk produceret og under ingen omstændigheder give det en ny holdbarhedsdato.

Det fastslår Fødevarestyrelsens Rejsehold, der de seneste år har afsløret en række slagterier i ulovlig ompakning af udenlandsk kød.

Ringe moral
- Danish Crown må ikke forlænge holdbarheden. Det hollandske slagteri er den eneste, der kan tage stilling til, hvor længe kødet er holdbart som en frostvare, siger Kirsten Laursen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold til 24timer.

- Varepartiet har ikke været ude af vakuum, og derfor kan Danish Crown ikke vurdere lugten og kvaliteten og dermed holdbarheden, fortsætter hun.

Bromatolog og fødevareekspert Orla Zinck vurderer, at mærkningen er udtryk for ringe forretningsmoral.

Danish Crown forsikrer om, at der er tale om en enkeltstående fejl, og at virksomheden aldrig var i ond tro eller ude på at snyde nogen.

- Vi har begået en beklagelig fejl, når det vedrører et vareparti. Vi må ikke indfryse et parti ferske varer og give den en ny holdbarhed. Vore eksperter har været regelsættet igennem og konstateret, at reglerne ikke er fulgt, erkender Danish Crowns salgsdirektør, Finn Klostermann, over for 24timer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: