Annonce:
Annonce:

Ansatte: Vi skulle sælge gamle kager

Agnes Cupcakes beskyldes for at instruere medarbejdere i at lyve for kunderne om, hvor gamle kagerne er

De ser lækre ud, men er kagerne friske eller gamle? (Foto: Screendump: Agnes Cupcakes)
De ser lækre ud, men er kagerne friske eller gamle? (Foto: Screendump: Agnes Cupcakes)
Annonce:
Følg Fødevarer

Bageriet Agnes Cupcake præsenterer sig på sin hjemmeside på engelsk som det originale københavnske cupcake-bageri, der byder på friskbagte traditioner pakket ind i service og elegance: ’en gourmet-fornøjelse’.

Man må gå ud fra, at der med ’de friskbagte traditioner’ henvises til kagerne. De er dog ikke nødvendigvis helt friskbagte, når virksomhedens ansatte langer dem over disken på to af Københavns mest fashionable adresser, hvor bageriet driver forretning.

Lyv om kagealder
Flere ansatte fortæller uafhængigt af hinanden til dagbladet Politiken, at de er instrueret af cheferne til at opbevare kagerne til næste dag, hvis de ikke er blevet solgt.

Hvis kunderne spørger, hvornår kagerne er lavet, skal de ansætte fortælle, at de er bagt samme morgen – selv om det er løgn.

Annonce:

Ifølge Politikens kilder er kagerne ikke helt friske, hvis bakkerne, de opbevares på, er udstyret med et lille hvidt klistermærke. Nordea fik ifølge Politiken for et par uger siden leveret godt 90 gamle kager fra bagerbutikkerne i Torvehallerne og Sværtegade – i hvert fald sad der et hvidt klistermærke på bakken.

Direktør: Det passer ikke
Kristian Vangsgaard, direktør hos Agnes Cupcakes, afviser blankt oplysningerne om salg af gamle kager.

- Det er ikke korrekt. Det er ikke noget, jeg eller nogen andre har sagt til dem med mit kendskab, siger han til Politiken om instrukserne i at lyve over for kunderne.

- Vi har valgt at sige, at de kager, der kan sælges dagen efter med samme friskhed, gemmer vi i én dag og derefter bliver de kasseret. Og der er ikke folk, der er vendt tilbage til os, og har sagt, at de ikke kunne spise vores cupcakes.

Læs også: Kagedirektør: Jeg taler før jeg tænker

Ikke i orden at lyve
Hvis der bliver langet gamle kager over bagerdisken hos Agnes Cupcakes, er det et problem, mener Forbrugerrådet:

Annonce:

- Det er naturligvis ikke acceptabelt, hvis de direkte lyver og fortæller, at kagerne er friske, selvom de ikke er det. Forbrugeren skal have sandheden at vide, hvis de spørger, siger fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen. Hun understreger dog, at det rent sundhedsmæssigt ikke behøver at være et problem at gemme kagerne en dag.

Problematiske kontrakter
På Agnes Cupcakes' Facebook-side har der siden i morges lydt en kritik af mediernes historier om kagebutikken:

'Kære alle. I dag kører Politiken en ny historie om Agnes Cupcakes. En ting er, at man siger noget dumt til en journalist og efterfølgende beklager udtalelsen offentligt og over for medarbejderne. Noget andet er, at avisen nu retter en uberettiget kritik mod vores forretningsgange baseret på anonyme kilder. Den kritik synes vi ikke er i orden', skriver kagebutikken.

Agnes Cupcakes fik i går hård kritik, efter at direktør, Kristian Vangsgaard i Politiken kom med en række nedsættende udtalelser om sit personale. Det skete efter, at flere medarbejdere havde fortalt avisen om en række problematiske forhold i ansættelseskontrakterne.

Annonce:

Har du lyst til at købe gamle kager? Skriv din kommentar neden for, eller skriv til kup!, hvis du ved noget om Agnes Cupcakes eller andre problematiske fødevarevirksomheder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: