McDonald’s snyder på vægten

Fødevarekontrollen er for tiden på razzia hos McDonald’s. Big Mac'en er ikke så stor som lovet

De ser gode ud, men vejer de i virkeligheden for lidt? (Foto: Colourbox)
De ser gode ud, men vejer de i virkeligheden for lidt? (Foto: Colourbox)

Fødevarekontrollen er gået i aktion, efter 24timer tidligere på måneden kunne afsløre, at McDonald’s snyder ved at servere burgere, som vejer langt mindre, end burgerkæden påstår.

Fødevarestyrelsen har besøgt McDonald’s hovedkontor og mindst fem burgerbarer, hvor vægten af pommes frites og burgere er blevet kontrolleret.

LÆS OGSÅ:Selvbetjening hos McDonald's

Men i øjeblikket er der stor mystik om resultatet. Hverken burgerkæden eller Fødevarestyrelsen vil røbe det, for i øjeblikket drøfter parterne, om det er lovligt at servere mad, der vejer mindre end lovet.

Ved en fejl er Fødevarestyrelsen dog kommet til at lægge en kontrolrapport ud på sin hjemmeside. Rapporten er fra et af de fem besøg – fra McDonald’s i Rødovre. Restauranten har fået kritik i form af en indskærpelse for at vildlede forbrugerne:

- Ved kontrolvejning af færdigvarer, herunder burgere og pommes frites, blev det konstateret, at burgere og pommes frites vejede under de anpriste vægte i ernæringsinformationsfolderen, på bakkeserviet og hjemmesiden. Det står der i Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

Nægter at udtale sig
Fødevarestyrelsens souschef, Vibeke Højbjerg, oplyser, at hun ikke vil udtale sig, fordi offentliggørelsen aldrig skulle være sket, og fordi det ikke er sikkert, at McDonald’s skal have en såkaldt indskærpelse.

LÆS OGSÅ:Ungdomshus-rydning dræbte McDonald's

Hos burgerkædens kommunikationsdirektør Sara Helweg-Larsen, vil man heller ikke svare på spørgsmål - og slet ikke konkrete spørgsmål om burgerne og deres vægt.

- Vi er løbende i dialog med relevante myndigheder om en række emner, herunder også om vægtangivelser, siger hun til 24timer.

Hvor er mine løg, McDonald's?