Med et imponerende lysshow på yderfacaden lokker restauranten Balkonen Tivolis gæster ind til nystrøgne hvide dug og gamle lysekroner. Men inde bag køkkendøren sker der ting, der ikke kan leve op til det glamourøse ydre.
Det kunne Fødevarestyrelsen konstatere, da de besøgte restauranten den 28. juni for at tjekke hygiejneforholdene. Kontrolbesøget fandt sted, fordi Fødevarestyrelsen havde modtaget en sygeanmeldelse efter et besøg hos Balkonen.
Læs også: Joe & the Juice får kæmpebøde
Stor bøde og sur smiley
Og noget kunne tyde på, at anmeldelsen var velbegrundet, hvis personen havde fået flødekartofler, rødvinssauce eller hummerbisque. Retterne, der var produceret dagen forinden, var ikke blevet nedkølet korrekt, hvilket betød, at de blev målt til 16, 17 og 8 grader Celsius.
Fødevarestyrelsen vurderede samtidig, at Balkonen ikke havde forholdene til at nedkøle sine retter inden for de påkrævede 3 timer. Da stedet heller ikke kunne dokumentere det igennem deres egenkontrol, måte Fødevarestyrelsen give dem en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley.
Ingen kommentar
ekstrabladet.dk ville gerne have hørt Balkonens ejer om, hvorfor de ikke nedkøler deres mad ordentlig. Men ejeren har indtil videre ikke reageret på vores henvendelse.
Ifølge kontrolrapporten vil Balkonen udarbejde nye procedurer for deres egenkontrol og dokumenterer det fremover.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.