Nu er det slut med 'lortebær'

Coop har her til aften valgt at fjerne Jeppes jordbær fra hylderne i deres butikker

(Foto: ekstrabladet.dk)
(Foto: ekstrabladet.dk)

HJÆLP OS: Kender du andre tilfælde med madsvineri -tip os via maileller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Jordbærplukkere, der skider i skovbunden, snotter på jordbærrene og efterfølgende smider dem i bakken ud til forbrugerne, er nu blevet for meget for Coop.

De vil ikke længere støtte de uhygiejniske forhold på jordbæravler Jeppe Pedersens jordbærmarker i Osted, som Ekstra Bladet onsdag kunne afsløre. De søde bær er derfor blevet taget af hylderne i Irma, Super Brugsen og resten af Coops butikker.

LÆS OGSÅ: Du kan ikke vaske lort af jordbær

Det fortæller Forbrugerpolitisk direktør i Coop, Mogens Werge til ekstrabladet.dk

- Nu må vi slå en streg i sandet. Det er ulækkert og uacceptabelt.

- Vi har derfor meddelt Jeppe Pedersen, at vi ikke vil sælge hans jordbær, før vi har fået en skriftlig redegørelse for, hvordan de vil sikrer en ordentlig hygiejne, siger han her til aften.

Coop har ikke givet Jeppe Pedersen nogen tidsfrist.

'Skid ikke her'
Reaktionen kommer efter, at Mogens Werge blev opmærksom på en nabos skilt, der beder jordbærplukkerne om ikke at skide i deres have. Det skete i TV2/Nyhederne onsdag aften, hvor jordbæravleren ellers forsøgte at blive renset for mistanken om 'urent' plukkearbejde.

På tv-billederne kan man se en kasse, som naboen har sat op. Her advares jordbærplukkerne mod ikke at bruge området som toilet. Og de tv-billeder var altså dråben, der fik Coop Danmark til at droppe 'lortebærene'.

DANSK SUPERMARKED: Ingen lort på vores jordbær!

Men boykottet af den store jordbærkonge får også konsekvenser for Coops butikker. De vil komme til at mangle de populære bær.

- På kort sigt vil vi formentlig komme til at mangle nogle bær, fordi vi jo får færre ind, siger han til ekstrabladet.dk

Vil gerne spise bærrene
På trods af at Mogens Werge ikke lægger skjul på, at hygiejne på jordbærmarkerne i Osted er klamme, så vil han gerne spise bærrene.

Han går dermed i rette med sin kollega, informationsdirektør Jens Juul Nielsen, der tidlgiere har sagt til ekstrabladet.tv, at han bestemt ikke ville spise lortebærrene.

- Jeg tror ikke, at det er sundhedsskadeligt. Det er bare ulækkert.

- Men jeg har ikke noget problem med at spise de bær, siger Mogens Werge til ekstrabladet.dk.