Fandt stor metalspån i cocktailpølse

Ups! Den glemte vi.. Michella fandt en stor metalspåne i sin Tulip cocktailpølse. Den var tabt derned af en håndværker, lød forklaringen

Jaka-dåsen gemte på en skummel hemmelighed. (Foto: Privatfoto)
Jaka-dåsen gemte på en skummel hemmelighed. (Foto: Privatfoto)

Det er slut med at fiske efter cocktailpølser i gryderetten for Michella Hjortshøjs vedkommende.

For godt en måned siden stødte hun nemlig på en Jaka Cocktailpølse fra Tulip, som indeholdt andet og mere end maskinudbenet kød: Nemlig en lang, snoet metalsplint.

- Jeg skulle lave noget sammenkogt ret, og der ville jeg komme cocktailpølserne i. Jeg skærer altid cocktailpølser over, når jeg bruger dem i mad, og pludselig støder jeg på en, hvor kniven møder modstand, fortæller Michella.

Hun kigger nærmere på pølsen og opdager et skarpt stykke metal, som stikker ud fra pølsefarsen. Det viser sig at være en metalsplint, som fylder næsten hele pølsens længde.

- Den var ret klam at finde, og jeg er i hvert fald færdig med at spise cocktailpølser, siger Michella Hjortshøj til ekstrabladet.dk.

Læs også: Føtex vildleder: Sælger optøet kød som frisk

Blod i afføringen
Michelle er glad for, at hverken hun eller andre nåede at sætte tænder i jernpølsen. Helt uskadt slap hun dog ikke fra mødet med Jaka-dåsens indhold. Inden hun stødte på splinten, havde hun spist et par stykker af de andre cocktailpølser i dåsen.

- Jeg begyndte at få smerter, og da jeg gik på toilettet, blødte det. Jeg kontaktede først vagtlægen og næste dag min egen læge, som mente, at jeg højst sandsynligt havde fået nogle små metalsplinter ned i maven, som havde skåret mig. De dukkede så også op senere. Det gjorde enormt ondt, og der gik en uges tid, inden det var i orden, siger Michella.

I dag har hun heldigvis ingen mén efter metalsplinternes tur igennem hendes indre.

Tulip: Det var smedens skyld!
Hos Tulip, der har produceret cocktailpølserne erkender man fejlen, da Michella efterfølgende tager kontakt til dem og sender bevispølsen ind.

Fabrikken, hvor pølsen er produceret, 'oplyser, at metalstykket sandsynligvis stammer fra en reparation af en maskine. Smeden har ikke været tilstrækkelig opmærksom på at få denne metalsplint, som fremkommer ved boring i rustfrit stål, fjernet efter endt reparation', skriver en Tulip-medarbejder til Michella.

Ifølge medarbejderen ser Tulip på sagen 'med meget stor alvor' og har 'på det kraftigste påtalt det overfor vores tekniske personale'. Desuden har Michella fået fire flasker vin og noget chokolade som plaster på såret, og så betragtes sagen som afsluttet.

Læs også: Salmonellabakterier i øko-kød

Ikke trukket tilbage
Michella er ikke tilfreds med Tulips reaktion, og det er derfor, hun har kontaktet Ekstra Bladet:

- De har jo ikke trukket pølserne tilbage fra markedet, og det synes jeg ikke er i orden. Tænk, hvis det var et barn, der havde fået sådan noget i maven! Børn tænker jo ikke over, hvis de tygger i noget, som er lidt hårdt, de synker det jo bare. Eller tænk, hvis jeg havde givet det til min hund, siger Michella Hjortshøj.

Hos Tulip beklager man hændelsen, men ser ingen grund til at trække pølserne tilbage:

- Vi er sikre på, at den her, selvfølgelig meget uheldige, situation er en enkeltstående omstændighed, som kun har ramt denne ene forbruger. Vi har gennemgået samtlige de klager, vi har fået i perioden, og vi tester også alle batches (partier, red.), inden de kommer ud. Vi har ikke fundet tegn på noget unormalt i andre dåser. Der findes formentlig heller ikke særlig mange af de her dåser tilbage, som ikke for længst er spist, siger kommunikationschef Rune Jungberg Pedersen til ekstrabladet.dk.

Har du også fundet spåner i cocktailpølsen eller andre ting i din mad, som ikke hørte hjemme der? Så send en mail og et billede til os på 1 224@eb.dk. Du kan også sende en sms til 1224 - det koster almindelig sms-takst.

0 kommentarer
Vis kommentarer