Føtex vildleder: Sælger optøet kød som ’frisk’

Føtex påstår, at optøet og industrielt forarbejdet kød er frisk fra egen slagter. Forbrugerrådet skælder ud. Det skriver 24timer

Føtex dikterer, at flere dybfrost-kødvarer skal mærkes ‘Frisk fra egen slagter’, når de er optøet. (Foto: ekstrabladet.dk)
Føtex dikterer, at flere dybfrost-kødvarer skal mærkes ‘Frisk fra egen slagter’, når de er optøet. (Foto: ekstrabladet.dk)

Kødet i Føtex’ kølediske skal være markeret med klistermærket ‘Frisk fra egen slagter’, selv om kødet hverken er frisk eller fra egen slagter. Det er tværtimod i nogle tilfælde optøet og produceret på storslagterier, skriver 24timer.

I flere Føtex-varehuse, som 24timer har besøgt, giver slagterne udtryk for frustration og flovhed over, at de skal vildlede kunderne til at tro, at der er tale om hjemmelavede ferskvarer.

- Du har ret. Det er ikke frisk. Det er optøet fra dybfrost og ikke produceret her, men jeg skal sætte klistermærket på, beklagede en Føtex-slagter i går.

- Det er de høje herrer i jakkesæt i Aarhus, der giver os besked på at gøre sådan, sagde en anden slagter med henvisning til retningslinjer fra ledelsen.

Læs også: Nyt kostråd på vej med kødgrænse

Misvisende mærkning
På nogle produkter står diskret, at de har været frosset, men på eksempelvis optøede og dybstegte fiskefileter fra Føtex på Fisketorvet står det ikke. Forbrugerrådet kritiserer mærkningen.

- Kødet er altså ikke frisk, hvis det har været frosset, og hvis det ikke er produceret i butikken, umiddelbart inden det bliver solgt, er det klart misvisende mærkning, siger Camilla Udsen, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, til 24timer.

Føtex’ ledelse antydede i går, at den misvisende mærkning skyldtes fejl begået af de enkelte butikker.

- Jeg må desværre erkende, at der er sket en fejl i mærkningen. Vi har indskærpet brugen af etiketter over for vores butikker, således at dette ikke burde ske igen, skrev Dansk Supermarkeds produktchef, Claus Hansen, til 24timer.

Læs også: Kød giver kræft i tarmen

Skal hedde frisk
Men en Føtex-slagter forelagde senere i går 24timers redaktion den liste fra ledelsen, som dikterer, at flere dybfrost-kødvarer skal mærkes ‘Frisk fra egen slagter’, når de er optøet.

Den oplysning fik senere i går Dansk Supermarkeds ledelse til erkende at have begået fejl.

- Disse ting bør vi have styr på, skrev produktchefen og lovede at rette op.

0 kommentarer
Vis kommentarer