Her er Nokias nye, døde mobil

Nokia har netop annonceret N9, der ser ud til at blive en absolut lækkerbisken af en mobil. Desværre er operativsystemet allerede dødt

Nokia kan finde ud af at lave lækre mobiler, men softwaren i den nye N9 har ingen fremtid.
Nokia kan finde ud af at lave lækre mobiler, men softwaren i den nye N9 har ingen fremtid.

Nokia har netop afsløret den længe ventede N9-mobil. Den har en 3,9-tommer kurvet AMOLED-skærm og indmaden er gemt væk i det ufattelig hårdføre materiale polykarbonat, der er farvet hele vejen igennem, så ridser og slag ikke ses helt så tydeligt. Den kommer i sort, pink og lyseblå og lader til at være lidt af en lækkerbisken.

Hjertet er en 1-gigahertz processor, der er akkompagneret af en gigabyte hukommelse og op til 64 gigabyte lagerplads. På bagsiden sidder et 8-megapixel kamera, der er i stand til at tage fotos i dårlig belysning samt skyde video i 720p HD-opløsning.

Nokia N9 er 12,1 millimeter tynd, vejer 135 gram og klarer cirka 50 timers musik og 11 timers samtale på en fuld opladning. Den har selvfølgelig 3G, Wi-Fi og Bluetooth.

Nokia-boss: Vi har ingen plan B

Operativsystem uden fremtid
Nej, problemet er ikke hardwaren, men derimod softwaren. Operativsystemet er MeeGo, der er en form for Linux udviklet i fælleskab med Intel. Men MeeGo lader ikke rigtig til at have en fremtid efter at Nokia har kastet sig i armene på Microsoft og satser på Windows Phone 7-operativsystemet.

Det er mere end uvist hvor meget Nokia vil bakke op om MeeGo i fremtiden, og hvad der vil komme af apps ud over hvad der allerede følger med på mobilen. Men du vil i det mindste kunne hygge dig med spillene Angry Birds Magic, Real Gold 2011 og Galaxy on Fire 2.

Det er endnu uvist præcist hvornår Nokia N9 kommer ud på butikshylderne, men det bliver i løbet året. Prisen er pt. også ukendt.

1 af 2 Der er ingen fysiske knapper ud over udløser til kamera og til at styre volumen.
2 af 2 Nokia kan finde ud af at lave lækre mobiler, men softwaren i den nye N9 har ingen fremtid.
0 kommentarer
Vis kommentarer