Pinjekerner giver mundproblemer

Et stort parti pinjekerner er trukket tilbage fra Coops butikker, fordi de kan ødelægge din smagssans midlertidigt

Falske pinjekerner fra Kina kan give pinjemund. (Foto: Colourbox)
Falske pinjekerner fra Kina kan give pinjemund. (Foto: Colourbox)

Hvis du synes, at din salat med pinkelerner smager lidt sjovt - eller slet ikke smager af noget - så kan det være, du er ramt af pinjemund.

Kvickly, Superbrugsen, Daglibrugsen og Lokalbrugsen har tilbagekaldt alle 70 grams pakninger med pinjekerner af mærket Änglamark, da poserne indeholder kerner, som kan give dig ændringer eller tab af smagssansen i én til to uger.

Kommer fra Kina
Det er 'falske' pinjekerner af arten Pinus armandii, som giver problemer med smagssansen, også kendt som 'pinjemund'. Kernerne er ikke direkte sundhedsskadelige, men de betragtes som uegnet til menneskeføde, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Sidste år var der også problemer med de 'falske' pinkekerner, som kommer fra Kina. Her fik hundredevis af svenskere 'pinjemund', inden det blev kendt, hvor problemet stammede fra. Kina standsede efterfølgende eksporten af kernerne, men enkelte partier kan stadig være i omløb, oplyste EU dengang.

Læs: Falske pinjekerner lammer smagssansen

Det drejer sig om: Änglamark pinjekerner, 70 g. Produceret af Trope A/S for Coop Trading A/S. Alle varer, som er påtrykt holdbarhedsmærkning fra august 2011, er omfattet.

Har du købt kernerne, bør du kassere dem, eller levere dem tilbage, hvor de er købt, råder Fødevarestyrelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer