Der er ingen umiddelbar forklaring på, hvordan der kunne havne multiresistente salmonellabakterier i et parti økologisk kyllingekød.
Fødevarestyrelsen fandt bakterien i 12 ud af 12 prøver, og myndighederne bad derfor grossisten Gråsten Fjerkræ om at trække kødet tilbage fra hylderne.
- Det er et kæmpe chok for os. Vi forstår simpelthen ikke, hvordan det kan ske, siger direktør Gunder Jensen fra Gråsten Fjerkræ til ekstrabladet.dk.
Læs også: Salmonella i økologisk kylling
Kyllingerne er blevet opdrættet i Ungarn og slagtet i Østrig, og da kødet kom til Danmark tog Gråsten Fjerkræ selv stikprøver, der ikke påviste nogen form for skadelig bakterie.
- Vi tror på økologi og bruger ikke antibiotika. Vi er dybt ulykkelige over det her, siger Gunder Jensen, der frygter at mysteriet aldrig bliver opklaret.
Kyllingerne havde sidste salgsdato den 1. juni, og tilbagetrækningen skete først en lille uge senere. Altså lidt sent at fjerne varer, der egentlig ikke burde være i handlen på det tidspunkt.
Det tager tid
- Der er tale om fersk fjerkræ med kort holdbarhed, og de analyser der skal laves, kan ikke gøres hurtigere, siger sektionsleder Eva Rosenørn i Fødevareafdeling Haderslev til ekstrabladet.dk.
Hun minder om, at der kan være forbrugere, der har valg at fryse kyllingekødet. Og at salmonella kun er et problem, hvis kødet ikke gennemsteges, eller hvis der sker en afsmitning på andre madvarer.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.