Annonce:
Annonce:

Svin får oftere tæsk end antaget

Fødevareministeren misinformerede Folketinget, da han i juni kortlagde omfanget af vold mod slagtesvin. Der har nemlig vist sig at være en fejl i opgørelsen over slagskader

Vold mod slagtesvin finder oftere sted end hidtil antaget. Det viser en ny opgørelse (Foto: Alexandre Meneghini)
Vold mod slagtesvin finder oftere sted end hidtil antaget. Det viser en ny opgørelse (Foto: Alexandre Meneghini)
Annonce:
Følg Fødevarer

I juni måned henviste fødevareminister Henrik Høegh (V) gentagne gange til en voldsom nedgang i slagskader. Men nu viser det sig, at ministeren har fejlinformeret Folketingets fødevareudvalg.

Der er nemlig ikke sket en nedgang fra de 240 politianmeldelser i 2008 til kun 40 i 2009. Tværtimod er antallet steget til 291 politianmeldelser i 2009, og det korrekte antal i 2008 var helt oppe på 311. Det viser en gennemgang af Fødevarestyrelsens rapport om dyrevelfærd.

Uacceptabelt
Dyrenes Beskyttelse finder misinformationen stærkt kritisabel.

- Det er helt uacceptabelt, at vi ikke kan stole på de tal der kommer fra Fødevarestyrelsen, siger Pernille Fraas Johnsen, dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse.

Hun er også kritisk over for en tidligere analyse af problematikken fra januar måned, der senere viste sig at være udført af svinebranchen selv.

- Det er en grotesk situation. Et er, at problemerne med vold mod grise stadig forekommer i stor stil. Noget andet er, hvis vi ikke længere kan stole på de tal og opgørelser, der kommer fra myndighedernes side, tilføjer Pernille Fraas Johnsen.

Vasker hænder
Imens har fødevareministeren travlt med at vaske hænder:

- Det er helt uacceptabelt for mig, at Fødevarestyrelsen offentliggør tal uden at have styr på, at de er rigtige. Offentligheden og Folketinget skal kunne stole på myndighedernes tal. Det er mig, der har det politiske ansvar for, at de data styrelsen offentliggør er i orden. Det har de ikke været i dette tilfælde, og jeg vil derfor have en forklaring på, hvad der er gået galt, og hvordan man vil forhindre, at det sker igen, fødevareminister Henrik Høegh i en pressemeddelelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: