Færdigsupper skuffer fælt i blindtest

Tomatsuppe skal altså smage af tomat, fastslår køkkenchef, men det er langt fra standarden i de færdiglavede tomatsupper, man kan købe

Køkkenchef Martin Jørgensen smagte sig gennem syv tomatsupper - alle med det til fælles, at de bare skal ned i gryden og varmes. Køkkenchefen var langt fra imponeret. Det var testens forbrugerpanel absolut heller ikke. (Foto: Thomas Sjørup)
Køkkenchef Martin Jørgensen smagte sig gennem syv tomatsupper - alle med det til fælles, at de bare skal ned i gryden og varmes. Køkkenchefen var langt fra imponeret. Det var testens forbrugerpanel absolut heller ikke. (Foto: Thomas Sjørup)
Følg Fødevarer

Klokken er lidt i ulvetime, ungerne er trætte, og du kigger desperat ned i køledisken for at finde en genial, sund og hurtig idé til aftensmaden. Den kommer bare ikke. I stedet bliver det til færdigsuppe og en pakke flutes.

- Det er bare en rigtig dårlig løsning. Mange af de færdiglavede suppe smager nemlig slet ikke af det, de giver sig ud for, siger Martin Jørgensen, der er køkkenchef på Hotel Strandparken i Holbæk.

Han har netop prøvesmagt syv tomatsupper for kup! Nogle af dem frosne, andre på dåse eller i karton - men alle med det til fælles, at de bare skal ned i gryden, varmes og så er der serveret. Og køkkenchefen er langt fra imponeret:

God smag
- Selv ville jeg altid bruge nogle minutter på at tilberede min egen suppe, frem for at købe færdigprodukter. Men hvis det skal være, er Irmas frosne økologiske tomatsuppe helt klart min favorit.

- Jeg kan både se og smage, at der er løg, selleri og basilikum i suppen, uden at det overdøver tomatsmagen. Af en færdigsuppe at være er det imponerende, siger køkkenchefen.

kup! får også en række almindelige forbrugere til at blindsmage supperne, og de fleste er enige i kokkens dom:

- Irmas Økologiske er helt klart den med mest smag og konsistens i. Den smager helt hjemmelavet, siger Rikke.

Henrik og Camilla er også fans af Irma-suppen, og desuden kan Camilla godt lide den Økologiske suppe fra Green Choice.

- Den giver også en god smagsoplevelse.

Bundskraber
Kun Hanne er helt uenig og synes, at Irmas Økologiske er alt for krydret.

- Der er for meget smag af peberfrugt i den. Det bryder jeg mig ikke om. Jeg kan meget bedre lide den cremede suppe fra Karolines køkken.

Testens absolutte bundskraber er Heinz.

- Det smager af vand, ketchup, sukker og E-numre, der er jævnet med maizena. Et virkelig ringe produkt. En tomatsuppe skal altså smage af tomat, og det gør denne her på ingen måde, fastslår kokken, som støttes af Lars og Rikke:

- Det er helt klart den dårligste på markedet.

Klik her og læs om de testede supper.

Lav suppen selv
Køkkenchef Martin Jørgensen vil til hver en tid anbefale, at man laver sin egen tomatsuppe frem for at købe et færdig produkt. Det behøver ikke tage ret lang tid! Til fire personer skal du bare:

- Skære blomsten af 750 g tomater og dele dem i fire.
- Snit lidt løg, gulerod og hvidløg plus timian efter smag og kog det ind i en lille smule vand sammen med tomaterne.
- Efter ti minutter blender du det hele, tilsætter evt. lidt fløde og smager til med salg og peber - og du har en sund, velsmagende suppe.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+