Supermarkeds-boss: - Jeg vil ikke spise de jordbær...

...men Irma og SuperBrugsen har ingen problemer med fortsat at sælge Jeppes ' lortebær' til dig - de bliver på hylderne!

- Nej, jeg vil ikke spise de jordbær, siger Coop Danmarks informationsdirektør efter at have set tv-optagelserne. Men supermarkedskæden fortsætter ufortrødent salget af 'lortebær'. (Foto: Jakob Jørgensen)
- Nej, jeg vil ikke spise de jordbær, siger Coop Danmarks informationsdirektør efter at have set tv-optagelserne. Men supermarkedskæden fortsætter ufortrødent salget af 'lortebær'. (Foto: Jakob Jørgensen)

OPDATERING:Coop stopper med at sælge jordbær fra Jeppe Pedersen - indtil videre

HJÆLP OS: Kender du andre tilfælde med madsvineri -tip os via maileller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

TV: Fra tis til 'lortebær' - sådan bliver dine jordbær plukket

Penge stinker ikke. Det gør søde jordbær fra en af Danmarks førende jordbæravler heller ikke, selv om de er plukket under meget uhumske forhold.

Og danske forbrugere skal da også fortsat kunne sætte tænderne i sjællandske ' lortebær', mener supermarkedskæden Coop Danmark:

- Nu skal vi lige høre hans side af sagen. Som regel hjælper en god dialog med leverandøren, siger kædens informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, da Ekstra Bladet mandag viste ham optagelserne fra jordbærmarkerne.

LÆS OGSÅ: Du kan ikke vaske lort af jordbær

- Der er nogle scener her, som ikke er acceptable.

- Derfor giver det os jo anledning til at tage fat i den her leverandør og høre hans version af det, siger supermarkedsbossen til avisen.

DANSK SUPERMARKED: Ingen lort på vores jordbær!

Men selv om Coop Danmark - der står bag butikker som Irma og SuperBrugsen - ikke vil tage jordbærrene af hylderne, har Jens Juul Nielsen personligt ingen planer om at hælde mælk og drysse sukker på Jeppes Jordbær:

- Jeg vil ikke spise de jordbær, når dem, der plukker dem, ikke vasker hænder, siger han.

- Men I vil ikke fjerne jordbærrene, efter du har set det her?

- Nej, det vil vi ikke.

- For hvis en leverandør retter op på de kritisable forhold, efter vi har haft en snak med dem, kan vi godt fortsætte samarbejdet, siger informationsdirektøren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra SuperBest, der også sælger Jeppes Jordbær i stor stil.