Delfinfri tun er svær at finde

Kun fem ud af 57 dåser tun oplyser, hvor og hvordan de er fisket. Det gør det unødigt svært for forbrugeren at gå uden om uansvarligt fisket tun

De færreste tun er hevet op af vandet på bæredygtig vis. (Foto: Colourbox)
De færreste tun er hevet op af vandet på bæredygtig vis. (Foto: Colourbox)

Forbrugere, som gerne vil købe bæredygtigt fisket tun, har ikke mange valgmuligheder på konserveshylden. Kun fem ud af 57 dåser tun, oplyser ifølge en undersøgelse fra WWF, hvor og hvordan tunen er fanget.

Det er et problem, for netop tunfiskeriet trænger til at blive holdt i ørerne af forbrugerne, mener Christoph Madsen, som er leder af WWF's fiskeriprogram.

- I verdens tunfiskerier foregår der et enormt overfiskeri. Der er masser af bi-fangst af andre arter, for eksempel hajer, delfiner og skildpadder og der er et stort omfang af ulovligt fiskeri, siger han til DR.dk.

Overfiskeriet kan betyde, at tunen i fremtiden bliver en meget sjælden - og dyr - spise, advarer han.

Køb MSC-mærket
Når så få tundåser skriver, hvilken art der er tale om og hvordan og hvor tunen er fanget, så er det meget svært som forbruger at vide om man støtter overfiskeriet eller man kan spise tunen med god samvittighed.

Han anbefaler, at man holder sig til tun, som er mærket med det blå og hvide MSC-mærke, der garanterer bæredygtige fiskerimetoder. Det findes kun på 4 ud af 57 forskellige dåser tun.

0 kommentarer
Vis kommentarer