Kyllingeburgere er rene E-bomber

Er du ikke vild med en overflod af tilsætningsstoffer i din mad, så er det nok ikke lige kyllingeburgere, du skal ty til næste gang trangen til fastfood melder sig

Kyllingeburgere er fulde af tilsætningsstoffer, siger en svensk fødevareekspert. (Foto: Colourbox)
Kyllingeburgere er fulde af tilsætningsstoffer, siger en svensk fødevareekspert. (Foto: Colourbox)
Følg Fødevarer

Lad og slå fast med det samme. Det er ikke farligt, men det er måske ikke lige, hvad du havde regnet med, at din kyllingeburger var fyldt med. Den svenske fødevareekspert, Mats-Eric Nilsson, der har set nærmere på kyllingeburgere er direkte forundret over, at der kan være så mange tilsætningsstoffer i en enkelt madvare. Det er eksempelvis kyllingeburgere fra McDonald's, som indeholder så meget andet end kylling, at Nilsson kalder burgeren for en ren E-bombe.

- Så få ægte råvarer og så mange tilsætningsstoffer bør få enhver til at hæve øjenbrynene, siger Mats-Eric Nilsson til den svenske avis Aftonbladet, der i dag bringer historien om kyllingeburgerne fra både McDonald's og den svenske fastfoodkæde Max.

14 forskellige
McDonald's har 14 tilsætningsstoffer i sin Chicken Tasty, og selvom de alle er godkendte af det svenske 'Madtilsynet, der svarer til de danske fødevaremyndigheder, så mener Mats-Eric Nilsson, at forbrugerne har krav på en bedre og renere vare.

- McDonald’s kyllingeburger består kun er af 52 procent kylling, og det er noget under de '100 procent rent kød' som McDonald's eller bryster sig af, siger han.

En Chicken Tasty findes på nuværende tidspunkt ikke i Danmark. Men vi kender McChicken-burgeren og Tasty-saucen fra Big Tasty-burgeren.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.