Rotter lukkede Kvickly

En Kvicklybutik i Slagelse måtte lukkes det meste af mandagen, fordi rotter havde indtaget foretningens slagterafdeling

En enkelt rotte, der stak næsen frem, betød, at kød og fisk for mange tusind kroner måtte kasseres i Kvickly i Slagelse i går. (Foto: whiskymac/flickr)
En enkelt rotte, der stak næsen frem, betød, at kød og fisk for mange tusind kroner måtte kasseres i Kvickly i Slagelse i går. (Foto: whiskymac/flickr)

Mandag morgen så en ansat i Kvickly xtra i VestsjællandsCentret i Slagelse en rotte stikke snuden frem under køledisken ved den betjente slagter. Det førte til, at butikken var lukket det meste af mandagen og først åbnede klokken 14.45, skriver Sjællandske.

Varehuschef Jørgen Nielsen fortæller til Sjællandske, at rotten er kommet op under køledisken ved at gnave sig igennem en rørføring fra vareindleveringen til hele centret nedenunder.

- Vi spærrede straks slagter- og fiskeafdelingen af, og sendte bud efter firmaet Antimex, som vi bruger til skadedyrsbekæmpelse. De ankom med en hund, og da den blev sluppet løs, tog rotten flugten tilbage gennem hullet til vareindleveringen. Her står der rottefælder, men ifølge centrets driftschef Kim Bruhn går der sjældent rotter i dem. Men vi har nok nået den årstid, hvor dyr gerne vil indendøre, siger Jørgen Nielsen, der mener der har været tale om et enkelt vildfarent eksemplar af rotteracen.

- Vi har smidt alt ud fra fiskeafdelingen og fra den betjente slagter. Det gælder også f.eks sild i glas. Vi har også smidt masser af kød ud fra vores produktion. Alt bliver rengjort fra bunden. Der er dog ikke kasseret kød fra kølediskene ude på gulvet, for her har rotten ikke været, siger Jørgen Nielsen.

Han anslår at Kvickly xtra må kassere varer til en værdi af 75.000-100.000 kroner i forbindelse med rottebesøget.