Fem ud af ni supermarkeder sælger kød, der indeholder 44 gange så mange bakterier, som myndighederne tillader.
Seniorforsker Tina Beck Hansen DTU Fødevareinstitut mener ikke, at supermarkederne bør sælge kødet.
- De høje tal er tegn på begynde fordærv, og det er ikke i orden, at der ligger kød derude, som er fordærvet. Jeg ville smide det ud, siger hun.
Som om det ikke er nok, at kødet er halvfordærvet, viser testen oven i købet, at ni ud af ti pakker indeholder E. colibakterier, som stammer fra afføring.
Bakterierne skyldes dårlig hygiejne under slagtning og pakning af kødet. En enkelt af pakkerne - hakket økologisk oksekød fra SuperBest - lugter så surt og ser så gråt ud, at Tina Bech Hansen fra DTU Fødevareinstituttet helt anbefaler, at kødet bliver smidt ud.
Endelig viser testen, at seks ud af ni producenter snyder med fedtprocenten, og forbrugerne kan derfor ikke stole på, hvad deklarationen lover. Forbrugerrådet kritiserer og kalder det tankevækkende.
- Som forbruger skal man kunne stole på varedeklarationen, og det ligner en tanke, at alle seks pakker ligger over det lovede fedtindhold. Fedt er billigere end kød, siger Camilla Udsen, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.