Farlig edderkop dræbt i Netto

En klase bananer fra Netto var lige lovlig frisk og levende. Den indeholdt nemlig en behåret kæmpeedderkop, der kan være livsfarlig

Det var en brasiliansk vandreedderkop, der for nogle uger siden besøgte Netto. Som voksen bliver den 10 cm, og så kan et bid fra den være dødbringende. (Polfoto)
Det var en brasiliansk vandreedderkop, der for nogle uger siden besøgte Netto. Som voksen bliver den 10 cm, og så kan et bid fra den være dødbringende. (Polfoto)

En kedelig indkøbstur i Netto blev til en kriblende affære, da en behåret edderkop fra Sydamerika pludselig kravlede rundt i en kundes vogn. Edderkoppen, som i fuldvoksen størrelse kan være livsfarlig, havde gemt sig i en klase bananer og taget turen til den danske storbyjungle.

Her mødte den dog sin død, da de handlekraftige Netto-ekspedienter kørte vognen ud på lageret, hvor ’lille-Peter’ blev oversprøjtet med hårspray.

- Jeg synes, vores personale handlede meget fornuftigt i situationen, fortæller Morten Kaas, der er landedirektør for Netto.

- De blev selvfølgelig overraskede, da de efterfølgende fik at vide, at den var giftig. Men der er ingen, der har haft brug for psykologhjælp, forsikrede direktøren.

Efterfølgende blev den gassede edderkop fragtet til Zoologisk Museum af Falck, der kan fortælle, at det ikke er første gang, en lodden vævspinder har måtte lide døden i Danmark:

Det sker jævnligt
- Det sker cirka fem gange om året, at vi får indleveret en edderkop fra et supermarked. I går fik jeg en ind fra en københavnsk restaurant. Den var trampet så meget på, at det er svært at sige, hvilken art den tilhører, siger Nikolaj Scharff som er edderkoppeekspert på Zoologisk Museum.

- Den fra Netto var en brasiliansk vandreedderkop. Den var på størrelse med en femkrone. Den er farlig, når den er voksen, men den her var ung, og så har den ikke meget gift i sig.

Så heldigvis var situationen i Netto aldrig helt livsfarlig - for andre end edderkoppen.